marți, 24 februarie 2015

Publicat la 2/24/2015 01:50:00 p.m. de Anonim

Femeile liberale pregătesc politici publice în sprijinul familiilor din România



Primarul oraşului Dumbrăveni, Georgeta Irimie, a participat la Şcoala Politică a Femeilor Liberale, care a avut loc în perioada 21 - 22 februarie la Buziaș.

Evenimentul face parte din programul mai amplu de pregătire politică „Femeile liberale pot ajuta România”, inițiat de Organizația Femeilor Liberale.
La seminar au participat membre PNL din filialele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Bistriţa, Mureş, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Satu Mare, reprezentante ale forurilor de conducere judeţene ale organizaţiilor de femei. Organizaţia femeilor liberale din  judeţul Sibiu a fost reprezentată de consilierii judeţeni Valeria Isaicu şi Marcela Răulea - co-presedinţi OFL Sibiu, precum şi de Georgeta Irimie – primarul din Dumbrăveni.
Femeile liberale au dezbătut soluţii la problemele familiilor din România, care vor fi incluse în programul de guvernare al PNL. La eveniment au participat o serie de lideri ai PNL, printre care: Lucia Varga, co-preşedintele femeilor liberale, vicepreşedinte PNL, Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara, vicepreşedinte PNL, Gheorghe Falcă, primarul oraşului Arad, Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte PNL, co-preşedinte al  Comisiei de sănătate, Vlad Nistor, co-preşedinte al Comisiei de învăţământ, Cristina Pocora, co-preşedinte al Comisiei de muncă si protecţie socială a PNL.
Femeile liberale au discutat despre problemele reale cu care se confruntă familia românească şi au propus  soluţii care ulterior să fie integrate în politicile promovate de către Partidul Naţional Liberal. "Din păcate, familiile din România se confruntă cu probleme privind locurile de muncă, în special pentru tineri, accesul la  sistemul de sănătate, activităţile de prevenţie prin care să se reducă rata îmbolnăvirilor şi depistarea în fază incipientă a bolilor grave, învăţământul care nu oferă perspective absolvenţilor, lipsa creşelor cu efect negativ privind reîntoarcerea în muncă a părinţilor, insuficienţa locuinţelor pentru tineri, probleme specifice persoanelor aflate în dificultate, lipsa unor programe pentru bunicii nostri, pentru ca aceştia să aibă o bătrânteţe decentă. 
Prioritatea femeilor liberale este bunăstarea şi recunoaşterea publică a familiilor lor, dar în primul rând ele vor să se asigure că au copii, soţi, bunici sănătoşi şi că ele însele au o stare de sănătate bună.
De aceea. femeile liberale, împreună cu comisia de sănătate a PNL, vor supune dezbaterii publice o lege a prevenţiei în sănătate prin care să se garanteze accesul populaţiei la analize gratuite şi informări eficiente privind condiţiile de viaţă. Este mai uşor să previi decât să vindeci este motto-ul acestei legi pe care femeile liberale o promovează.
Femeile liberale au mai depus în Parlament un proiect de lege privind prevenţia în sănătate, dar PSD a clasat la sfârşitul sesiunii parlamentare actul normativ considerând că nu este important să ajuţi cetaţenii să depisteze din timp eventualele boli pentru a le putea trata", se arată într-un comunicat de presă al OFL.
''Femeile liberale, în calitate de oameni politici implicaţi, dar şi în calitate de mame, soţii, bunici, sunt foarte preocupate de starea de sănătate a populaţiei. În viaţa familiei din România, sănătatea este prima preocupare, iar noi, femeile, avem drept prioritate îmbunătăţirea şi eficientizarea politicilor din acest domeniu", a spus Lucia Ana Varga, co-președinte al Organizației Femeilor Liberale.
Acest eveniment a fost prima etapă dintr-o serie de seminarii ce vor acoperi întreg teritorul ţării in anul 2015.
    Trimite prin e-mail