joi, 5 februarie 2015

Publicat la 2/05/2015 01:52:00 p.m. de Anonim

Comisia pentru persoane cu handicap vine la Mediaş

Persoanele cu handicap din municipiul de pe Târnava Mare şi zona de nord a judeţului Sibiu nu trebuie să mai meargă până la Sibiu pentru evaluare.


Autor: Alex PÎNTEA

Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu au încheiat un protocol menit să vină în sprijinul acestora. Astfel, de două ori pe lună, în prima şi a treia săptămână în ziua de marţi, Comisia de evaluare este prezentă în Mediaş la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la fosta unitate militară de aviaţie.

Protocol de colaborare

„În baza unui protocol încheiat între Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, în sediul din strada Aurel Vlaicu nr. 33 îşi desfăşoară activitatea bilunar, în prima şi a treia zi de marţi a fiecărei luni, Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulţi, ce emite certificatul de încadrare în grad de handicap. Respectivul serviciu de evaluare completă are ca adresabilitate persoanele care domiciliază în Mediaş şi în localităţile din nordul judeţului Sibiu. În prealabil, toţi cei îndreptăţiţi trebuie să solicite o programare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, întrucât numărul dosarelor rezolvate la Mediaş este limitat la 35, comisia efectuând în respectivele zile şi deplasări la persoanele netransportabile’’, a precizat Mihaela Conea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş. În funcţie de gradul de handicap, certificatele eliberate de Comisia de evaluare au valabilitate de 6 luni, 12 luni sau permanentă.
    Trimite prin e-mail