vineri, 6 februarie 2015

Publicat la 2/06/2015 05:25:00 p.m. de Redacţie

Anul acesta începe amenajarea parcului din zona barajului de la Ighişul Nou


Parcul din zona barajului de la Ighişul Nou trebuie finalizat până în 2016. Proiectul prevede amenajarea de alei pavate, locuri de joacă, o pistă de skateboard şi se va monta gazon. De realizarea acestei investiţii se va ocupa Serviciul Public de Ecologizare din cadrul Primăriei Mediaş.



Autor: Alex PÎNTEA

Proiectul parcului din zona barajului de la Ighiş a revenit în actualitate. După ce, în anii anteriori, administraţia publică locală a încercat fără succes să găsească surse de finanţare externe pentru realizarea lui, în cele din urmă s-a decis ca proiectul să demareze cu bani de la bugetul local al municipiului Mediaş. 

Pe bucăţi

Aleşii locali au aprobat, la sfârşitul lunii trecute, bugetul local al municipiului, iar în cadrul programul anual de investiţii figurează şi proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii mediului urban prin realizarea parcului Vitrometan“. Acesta a fost delegat către Serviciul Public de Ecologizare. „Proiectul parcului de la barajul de la Ighişul Nou l-am încredinţat Serviciului Public de Ecologizare. Acesta va fi realizat pe bucăţi. Peisagistica, aleile, locurile de joacă, pe rând vor fi amenajate toate. Eu spun că în doi ani de zile vom realiza şi acest obiectiv de investiţii. În trecut, ne-am propus ca, în măsura în care vom găsi şi alte structuri interesate, să participe la realizarea parcului din zona barajului de la Ighişul Nou să îl demarăm şi pe acesta, iar acum îl facem noi de la bugetul local“, a explicat primarul Teodor Neamţu.

Parcul, în cifre

În cifre concrete, parcul din zona barajului de la Ighiş înseamnă aproximativ 15.000 de metri pătraţi de gazon, dar şi realizarea unor alei pavate pe o lungime de 4.230 de metri pătraţi. În proiect este inclusă şi realizarea unei piste de skateboard cu o lungime de 610 metri pătraţi. Totodată, vor fi amplasate şi mai multe locuri de joacă pentru copii.

Fără finanţare

Trei borduri turnate fără rost, buruieni, gazon strivit, brazi ofiliţi şi nicio bancă pentru odihnă. Aşa arată, în prezent, parcul de recreere din zona Izvorul Dorului, proiect finanţat cu fonduri de la Bucureşti. Proiectul parcului prevedea amenajarea de alei pietonale pentru promenadă, rondouri de flori, respectiv montarea de mobilier urban. Însă investiţia este oprită, din cauză că finanţarea necesară nu a mai venit. Reprezentanţii Primăriei Mediaş spun că lucrările de amenajare ale parcului de la Izvorul Dorului sunt realizate în proporţie de 80 la sută şi au precizat că, la ora actuală, acestea sunt sistate din lipsă de finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu.


La stadiul de intenţie

În anii anteriori, Primăria Mediaş şi-a mai propus să amenajeze încă două parcuri ca potenţiale obiective turistice în municipiul de pe Târnava Mare, unul medieval şi un aqua-park. Pentru realizarea acestora urmau să se desfăşoare concursuri de soluţii. Însă, potrivit edililor, acestea nu mai sunt de actualitate. Cel puţin deocamdată.
    Trimite prin e-mail