sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Publicat la 1/17/2015 11:50:00 a.m. de Redacţie

S-a semnat contractul! Șantier reluat la noul azil


Căminul destinat vârstnicilor din Mediaş va fi construit de o firmă argeșeană. El este situat în curtea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială. Investiția se ridică la 7,7 milioane de lei.


Autor: Alex PÎNTEA

Săptămâna viitoare reîncep lucrările la căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Academician Ioan Moraru. Municipalitatea a semnat contractul în valoare de 7,7 milioane de lei cu o societate comercială din Piteşti, iar termenul de finalizare este de 18 luni.

O nouă licitație

Lucrările la centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice stagnează de luni bune, după ce contractul cu vechiul executant a fost reziliat. În aceste condiţii, a fost organizată o nouă licitaţie, iar lucrările vor reîncepe săptămâna viitoare. „Am avut o serie întreagă de probleme cu acest cămin pentru vârstnici, o reziliere de contract, am reluat procedura de achiziţie publică, iar în data de 12 ianuarie am semnat contractul de lucrări cu o firmă din Piteşti. Lucrările propriu-zise vor începe în data de 20 ianuarie, iar termenul de execuţie este de 18 luni“, a anunțat primarul Teodor Neamţu.

Cu două nivele

Lucrările la noul centru de îngrijire a persoanelor vârstnice, situat în curtea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială, au demarat în toamna anului 2011. Este vorba de o clădire în suprafaţă construită de 528 de metri pătraţi, cu subsol, parter şi două nivele. Căminul va dispune de 14 camere cu câte două paturi şi șase camere cu câte un singur pat. De serviciile acestei instituţii de asistenţă socială vor beneficia 34 de persoane vârstnice. În noul proiect este inclusă şi amenajarea unui spaţiu de recreere pentru vârstnici, de alei pietonale, precum şi de locuri de parcare.

Trei licitaţii

Proiectul centrului de îngrijire s-a lovit de o serie întreagă de probleme legate de constructori. Astfel, prima licitaţie - organizată în anul 2010 - a fost anulată, în condiţiile în care câştigătorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contract. Ulterior, în anul 2011, a fost organizată o a doua licitaţie, câștigată de asocierea dintre trei firme. O parte din lucrări au fost executate, însă apoi a fost reziliat contractul înainte ca centrul să fie gata. „Centrul de Îngrijire Persoane Vârstnice reprezintă o investiţie pe care medieşenii o aşteaptă de multă vreme. Din acest motiv, mă bucur că în sfârşit vom putea să dăruim vârstnicilor Mediaşului un loc în care vor beneficia de o îngrijire adecvată“, afirmă Neamţu.
    Trimite prin e-mail