vineri, 9 ianuarie 2015

Publicat la 1/09/2015 11:49:00 a.m. de Redacţie

Proiecte mari pentru 2015 la Spitalul Municipal Mediaş


Anul acesta, conducerea Spitalului Municipal Mediaş vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro. De asemenea, va fi realizat în parteneriat cu Romgaz un proiect de energie verde. Clădirea unde funcționează secția Boli Infecţioase va deveni independentă energetic, potrivit managerului Bogdan Burghelea.


Autor: Alex PÎNTEA

Anul 2014 a fost unul foarte bun pentru instituţia sanitară medieşeană. Spitalul a reuşit să investească aproximativ un milion de euro pentru reabilitări şi achiziţie de aparatură medicală. Cea mai recentă achiziţie este un mamograf care va deveni funcţional luna aceasta şi care este singurul din judeţ deţinut de un spital public.

Unic în zonă

Spitalul Mediaş a beneficiat de lucrări de reabilitare foarte necesare şi în acelaşi timp a achiziţionat aparatură de ultimă generaţie, precum un aparat de radiologie, o masă de operaţie ortopedică şi, cel mai recent, un mamograf. „Am reușit să achiziționăm un mamograf care va fi pus în funcțiune după obținerea tuturor autorizațiilor necesare. Avantajele achiziționării acestui aparat sunt foarte clare, pentru că la nivelul județului Sibiu suntem singura unitate publică de sănătate care deține unul“, explică managerul Bogdan Burghelea.

Noul aparat de la secția de radiologie a costat 120.000 de euro

Proiect pe fonduri europene

Anul acesta, instituţia sanitară medieşeană vrea să acceseze un proiect european în valoare de 3 milioane de euro. Prin intermediul acestuia, şi-a propus anveloparea termică a tututor clădirilor pe care le deţine, dar şi schimbarea tuturor reţelelor de distribuţie. „Suntem în curs de accesare a unor fonduri europene, există un proiect foarte mare pe care îl desfășurăm acum. Dacă va fi declarat eligibil, proiectul ne va aduce 3 milioane de euro și ne va permite, pe lângă anveloparea termică a tuturor clădirilor de la nivelul Spitalului Municipal Mediaș, și schimbarea a tot ceea ce înseamnă rețele de distribuție. Mă refer aici la rețeaua de distribuție electrică, rețeaua de distribuție a apei și agentului termic, la calorifere. Spre exemplu, rețelele noastre electrice sunt din anii 1970-1980 și avem probleme mai ales cu fluctuațiile de tensiune“, motivează Burghelea.

Proiect pilot, în parteneriat cu Romgaz

Anul acesta, Spitalul Municipal Mediaş va înregistra încă o premieră naţională. Secţia de boli infecţioase va fi dotată cu pompe schimbătoare de căldură şi panouri solare şi va beneficia astfel de energie verde. Proiectul este realizat în parteneriat cu societatea Romgaz care a oferit o sponsorizare în valoare de 50.000 de euro. „Am obținut o sponsorizare în valoare de 50.000 de euro, iar scopul acestui proiect este ca sediul Secției de Boli Infecţioase, clădirea în care își desfășoară activitatea această secție, să devină în cursul acestui an complet independentă energetic. Vom efectua unele lucrări pentru montarea unor pompe schimbătoare de căldură și în același timp panouri solare, în așa fel încât secția își va asigura agentul termic și apa caldă menajeră din surse verzi“, a mai dezvăluit managerul Spitalului Mediaş.

Renovare la Terapie Intensivă

Asociaţia „Spitalul Nostru“ a reuşit să strângă, anul trecut, peste 100.000 de lei. Aceşti bani vor fi folosiţi, începând de luna aceasta, la renovarea şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă. Valoarea proiectului depăşeşte suma de 200.000 de lei, însă conducerea Spitalului Mediaş spune că va reuşi să acopere diferenţa necesară.
    Trimite prin e-mail