joi, 8 ianuarie 2015

Publicat la 1/08/2015 09:30:00 a.m. de Anonim

Mediașul a intrat în Bătălia Reciclării

Municipiul de pe Târnava Mare participă şi în acest an la competiţia naţională organizată de ECO-ROM Ambalaje. Marele premiu va fi amenajarea unui parc în valoare de 12.000 de euro, cu mobilier construit din deşeuri.


Autor: Alex PÎNTEA

„Oraşul Reciclării” a ajuns, anul acesta, la cea de-a treia ediţie. Municipiul Mediaş s-a înscris deja în competiţia care se desfăşoară în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015. Potrivit organizatorilor, criteriile care vor sta la baza evaluării oraşelor înscrise în cursă sunt calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje, organizate în cele şase luni ale competiţiei. 

Vor să câştige

Municipiul de pe Târnava Mare, prin operatorul de salubritate ECO-SAL, ţinteşte în acest an locul întâi în Bătălia Reciclării. Obiectivul este unul care poate fi atins în opinia conducerii societăţii ECO-SAL. „Dacă, la a doua ediţie, ECO-SAL şi medieşenii au reuşit să facă un salt atât de mare, de la locul 17 la prima ediţie, la locul 5, atunci înseamnă că pentru următoarea competiţie, prin eforturile depuse de fiecare parte, o să putem spera ca oraşul nostru să se claseze pe primul loc şi să câştigăm marele premiu pus la bătaie“, mărturisește Iosif Balog, directorul general al societăţii ECO-SAL.

Premii importante

Marele premiu al celei de-a treia ediţii a competiţiei organizate de ECO-ROM Ambalaje va fi amenajarea unui parc tematic în valoare de 12.000 de euro, un spaţiu inedit de relaxare cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Localitatea clasată pe locul al doilea va beneficia timp de o săptămâna de programul educaţional „Laboratorul Verde al Reciclării”, prin care elevii pot învăţa, într-un autocar high-tech modificat, despre importanţa colectării separate, iar municipalitatea clasată pe locul al treilea va câştiga o campanie  de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro. 


Locul 5 pe ţară

Anul trecut, municipiul Mediaş a obţinut premiul de eminenţă în cadrul bătăliei pentru titlul de „Oraşul Reciclării“, fiind una dintre municipalităţile care s-a evidenţiat pentru evoluţia remarcabilă în ceea ce priveşte calitatea serviciului de colectare separată de la o ediţie la alta a proiectului. Astfel, în anul 2013, Mediaşul s-a clasat pe locul 17 la nivel naţional, iar în 2014 pe locul 5. Pe parcursul competiţiei, în Mediaş au fost colectate separat 300.760 kg deşeuri de ambalaje, dintre care 69.810 kg de plastic, 174.900 kg de hârtie-carton, 55.130 kg de sticlă şi 920 kg de metal. „Prin acest proiect, medieşenii au aflat despre importanţa reciclării. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării operatorului de salubritate ECO-SAL S.A. Meritul este, de asemenea, şi al medieşenilor care au separat deşeurile de ambalaje, dar şi pentru că au înţeles importanţa acestui proces“, a menționat Balog.
    Trimite prin e-mail