joi, 22 ianuarie 2015

Publicat la 1/22/2015 11:31:00 a.m. de Anonim

Marțea „neagră“! Doi bărbați acuzați de furt au fost prinși de polițiștii din zona de nord a județului Sibiu


Urmărit internaţional prins la Buzd! Localnicul de 25 de ani era căutat pentru o faptă violentă comisă în Spania.


Autor: Alex PÎNTEA

Tânărul din Buzd era urmărit internaţional pentru infracţiunea de furt prin violenţă. Acesta a fost identificat şi reţinut în cursul zilei marţi de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu. În aceeaşi zi, oamenii legii au reţinut un bărbat din Copşa Mică, condamnat şi el tot pentru furt. Ambii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

După aproape trei ani

În data de 16 ianuarie, Biroul Sirene din Spania a transmis mesajul de dare în urmărire internaţională în vederea arestării pentru predare, către autorităţile judiciare spaniole a unui cetăţean român în vârstă de 25 de ani, domiciliat în satul Buzd. În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de furt prin violenţă, faptă prevăzută şi pedepsită de articolele 242 şi 148 din Codul penal din Spania. „În fapt, autorităţile spaniole au stabilit faptul că în data 5 aprilie 2012, împreună cu alte persoane, urmăritul a comis un furt prin violenţă asupra a trei femei în vârstă, în locuinţa acestora, cauzându-le leziuni, una dintre victime suferind leziuni grave. Pe numele bărbatului a fost emis mandat european de arestare“, a precizat subcomisarul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al județului (IPJ) Sibiu.

Arestat preventiv

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu și cei de la posturile din Brateiu şi Aţel l-au prins pe urmăritul internațional chiar în localitatea natală, apoi l-au prezentat procurorilor de la Alba Iulia, în vederea confirmării mandatului european de arestare emis de autorităţile iberice. „În baza mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare din Spania, persoana urmărită a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi, ulterior, Curţii de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile. Persoana vizată a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Sibiu“, conchide Balteş.

Condamnat pentru furt

În aceeaşi zi, oamenii legii au dat de urma altui bărbat condamnat pentru furt. Este vorba de un bărbat din Copşa Mică, reţinut în baza mandatului executare a pedepsei cu închisoarea. „În cursul zilei de 20 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Copşa Mică au identificat şi reţinut un bărbat pe numele căruia instanţa a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. G.V., în vârstă de 57 de ani, domiciliat în localitatea Copşa Mică, a fost condamnat de Judecătoria Mediaş la 3 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt“, a mai adăugat Luciana Balteş. Copșeanul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Sibiu.
    Trimite prin e-mail