vineri, 12 decembrie 2014

Publicat la 12/12/2014 10:42:00 a.m. de Redacţie

Trei puncte în trei minute! Fotbaliștii Gazului și-au asigurat o vacanță mai liniștită


Gaz Metan Mediaș a câştigat prima partidă din istoria sa sub Tâmpa. Marele merit îi aparține atacantului kosovar Azdren Llullaku.


Autor: Alex PÎNTEA

Când nimeni nu se mai aștepta, fotbaliștii alb-negri au întrerupt seria de opt etape fără victorie şi s-au impus cu scorul de 2-1 în faţa formaţiei FC Braşov. Ambele goluri i-au aparţinut lui Azdren Llullaku și au fost înscrise în doar trei minute. Totuși, Gaz Metan a încheiat turul de campionat pe poziţie retrogradabilă, cu doar 18 puncte.

Început furtunos

Cu Dan Matei la prima sa apariţie ca antrenor principal, gaziştii au început în forţă jocul de la Braşov şi au deschis scorul încă din minutul 3. Llullaku a profitat de o greşeală a defensivei adverse şi a marcat din şase metri. Acelaşi jucător a reuşit dubla peste doar două minute, cu un şut puternic de la 12 metri. Braşovul a avut şansa de a reduce din diferenţă în minutul 7, însă Marius Constantin a ratat o lovitură de pedeapsă arătată de centralul George Găman. În repriza a doua, gaziştii s-au jucat cu ocaziile, iar cei care au înscris au fost oaspeţii, prin Marius Constantin, cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc.

Atitudine şi concentrare

La finalul partidei câştigate, tehnicianul alb-negrilor s-a declarat mulţumit de jucătorii săi şi a apreciat atitudinea şi organizarea acestora. Dan Matei a mai spus că victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obţinută în faţa unei echipe pe care Gaz Metan nu a mai învins-o niciodată. „Jucătorii mi-au plăcut ca şi atitudine, ca şi organizare, cu atât mai mult cu cât noi pierdusem nişte puncte foarte importante în patru partide în care am condus cu 1-0 pe aceea lipsă de concentrare care, din păcate, de cele mai multe ori, te costă. În partida cu Braşovul, acele momente au fost mult mai puţine şi am reuşit să câştigăm cu o echipă pe care nu o mai învinsesem niciodată în Liga I”, a explicat Matei. 

Sărbători mai liniştite

Azdren Llullaku a adus trei puncte mari pentru formaţia sa. De acum, el și coechipierii săi vor avea sărbători mai liniştite. „A fost o partidă pe care am pregătit-o foarte bine toată săptămâna. Am început foarte tare, aşa cum ne-a cerut antrenorul, şi am reuşit să marcăm şi să câştigăm. Ne trebuiau cele trei puncte să stăm mai liniştiţi, să mergem în vacanţă şi să avem sărbători ceva mai liniştite”, a conchis Llullaku.
    Trimite prin e-mail