joi, 4 decembrie 2014

Publicat la 12/04/2014 04:02:00 p.m. de Anonim

O nouă ediție a festivalului-concurs de folk „Mediaş - Cetate Seculară“, în acest sfârșit de săptămână | PROGRAM

Mihai BOICU | foto: jupanu.ro
Municipiul de pe Târnava Mare va găzdui, în perioada 5-6 decembrie, festivalul-concurs de folk „Mediaş - Cetate Seculară“.


Autor: Alex PÎNTEA

Manifestarea ajunsă la cea de-a XXXI-a ediţie va reuni zece concurenţi din ţară şi va cuprinde, pe lângă concursul propriu-zis, recitaluri ale unor artişti consacraţi, dar şi expoziţii, lansări de albume şi carte. Primul eveniment în cadrul festivalului de folk se va desfăşura vineri dimineaţă, la Crama Traube, acolo unde Sorin Poclitaru îşi va lansa volumul de poezii „O carte 9“. Concursul propriu-zis va demara vineri seară, la Sala Traube şi va fi urmat de o serie de recitaluri susţinute de Dan Robert Filip, laureat la ediţia de anul trecut, Grupul Motto, Zoia Alecu şi Dinu Olăraşu. Sâmbătă dimineaţă, va avea loc, tot la Crama Traube, lansarea albumului „De dorul ochilor căprui“, aparţinând Ştefaniei Iacob. Seara, de la ora 18.00, este programată Gala Laureaţilor, iar ulterior vor susţine recitaluri Ştefania Iacob, Mihai Napu, Adrian Bezna, Marius Matache şi Maria Gheorghiu.

După o lungă pauză

Festivalul-concurs de folk „Mediaş - Cetate Seculară“ este organizat de către Consiliul Local și Primăria municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, în colaborare cu Asociaţia Culturală Mediaş - Cetate Seculară. Festivalul este un eveniment cultural-artistic anual, care se adresează tuturor soliştilor şi grupurilor de muzică folk din ţară. Prima ediţie a avut loc în anul 1974. Întreruptă în 2001 pentru o perioadă de nouă ani, manifestarea a renăscut în 2010 şi de atunci se organizează în fiecare an.

Click pe imaginea de mai sus pentru a deschide afișul la dimensiune mare

    Trimite prin e-mail