duminică, 14 decembrie 2014

Publicat la 12/14/2014 07:33:00 p.m. de Redacţie

Medieșeni voluntari în lumea slovelor



La Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” din Mediaș se derulează un nou proiect de voluntariat.
 

Autor: Alex PÎNTEA

16 biblioteci publice din ţară pregătesc startul programelor de voluntariat în proiectul „Raftul cu Iniţiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, derulat de Pro Vobis. Printre acestea se numără şi Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”. Termenul limită de înscriere pentru voluntari este data de 20 decembrie. „Cele trei obiective ale programului de voluntariat de atins până în iunie 2015 sunt înregistrarea cărţilor din secţia de limbi străine şi organizarea a patru activităţi de promovare a cărţii străine, organizarea secţiei pentru adolescenţi şi promovarea acesteia în rândul tinerilor, dar şi dezvoltarea proiectului PINK ENTER în rândul tinerilor şi promovarea cărţii pentru sănătate”, a menționat Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.

Pledoarie pentru lectură

Un obiectiv important al acestui program este acela de a promova lectura şi, implicit, de a creşte numărul de utilizatori ai bibliotecii. Rolul voluntarilor va fi acela de a arăta rolul şi importanţa lecturii. „Misiunea acestui program de voluntariat, numit «Voluntarii cărţilor din bibliotecă», este creşterea cu 30 la sută a numărului de noi utilizatori în bibliotecă şi promovarea serviciilor instituţiei în mediul urban, respectiv în mediul rural. Voluntarii vor arăta rolul lecturii în rândul adolescenţilor, organizând patru expoziţii de carte aşa cum îşi doresc ei şi vor prezenta cărţile noi, în afara bibliotecii. Totodată, ei se vor implica în viaţa comunităţii şi vor veni cu idei creative în proiectele culturale derulate la bibliotecă”, detaliază Antonela Sofia Barbu, manager de proiect. 

Proiect inedit

Proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci” este implementat în perioada mai 2014 - iunie 2015 de Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România. El beneficiază de o finanţare în valoare de 67.496 euro, prin Granturile SEE 2009-2014. Proiectul își propune diversificarea oportunităţilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc.
    Trimite prin e-mail