joi, 18 decembrie 2014

Publicat la 12/18/2014 06:30:00 a.m. de Redacţie

Cuplurile de aur şi octogenarii au fost premiaţi de municipalitatea medieșeană


57 de cupluri care au aniversat 50 de ani de căsătorie în 2014 au fost premiate, marţi, la Casa Căsătoriilor. Municipalitatea a oferit fiecăruia o diplomă şi o recompensă materială. În aceeaşi zi, 174 de octogenari au primit şi ei un cadou de sărbători. 


Autor: Alex PÎNTEA

De şapte ani de zile, la Mediaş, toate persoanele care au vârsta de 80 ani primesc câte un premiu, iar toate cuplurile care au aniversat 50 ani de căsătorie sunt şi ele premiate în acelaşi fel.

Cupluri de aur

Marţi dimineaţa, 57 de cupluri care au aniversat anul acesta 50 de ani de căsătorie au fost invitate la Casa Căsătoriilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei. Fiecare a primit câte o diplomă de excelenţă şi un premiu în valoare de 600 de lei. În debutul ceremoniei, un cuplu a rememorat clipa în care în urmă cu o jumătate de veac s-a căsătorit şi a spus din nou „Da“ în faţa ofiţerului stării civile de acum - primarul Teodor Neamţu. „Înţelegere, răbdare... am lăsat şi eu de la mine, a lăsat şi soţia. Am fost mereu unul lângă celălat, ne-am sprijinit de fiecare dată. Acesta cred că este secretul longevităţii în cuplu. Ne dorim să fim sănătoşi şi să apucăm cât mai mulţi ani împreună“, a mărturisit unul dintre pensionarii premiaţi de municipalitate.

Surpriză plăcută

Pentru alți 174 de pensionari din municipiul Mediaş, care au aniversat anul acesta vârsta de 80 de ani, sărbătoarea Crăciunului vine cu un mic cadou. Primăria Mediaş şi Consiliul Local le-au oferit fiecăruia o sumă de bani, în semn de preţuire şi respect. Marţi, la amiază, sala „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaş a fost neîncăpătoare. Pe propriile picioare sau ajutaţi de rude, vârstnicii au răspuns chemării municipalităţii. „Dorim să vă felicităm pentru performanţa de a atinge vârsta de 80 de ani. La această vârstă, puteţi să vă uitaţi în urmă să vedeţi ce aţi realizat pentru dvs. şi pentru acest oraş. De asta am decis să vă oferim o diplomă de excelenţă şi o mică sumă de bani“, le-a spus Teodor Neamţu. Pe rând, fiecare participant a fost felicitat de către edilul-şef al Mediaşului. Cu emoţii, bătrânii au primit diploma şi premiul în bani, în valoare de 400 de lei. Pentru ei, banii primiţi se vor transforma în produse pentru masa de Crăciun sau cadouri pentru nepoţi, ori vor merge la plata facturilor.



De la bugetul local

Bugetul alocat Direcţiei de Asistenţă Socială pentru aceste premii a fost de aproximativ 34.000 de lei în cazul premierii cuplurilor care au aniversat nunta de aur şi circa 70.000 de lei pentru persoanele care au împlinit anul acesta vârsta de 80 de ani. Banii provin de la bugetul local al municipiului Mediaş.
    Trimite prin e-mail