vineri, 12 decembrie 2014

Publicat la 12:04:00 de Redacţie

Crimă odioasă! Principalul suspect este acuzat de patru infracțiuni

foto: Falkirk Herald

Mediașul este în doliu! O fetiţă în vârstă de 7 ani a rămas fără mamă. Rudele femeii nu au nici bani să repatrieze trupul neînsuflețit.


Autor: Alex PÎNTEA

Luciana Maurer, o medieşeancă în vârstă de 23 de ani, a fost ucisă, la sfârşitul săptămânii trecute, în Scoţia. Vestea teribilă a venit ca un trăsnet în familia tinerei, despre care ai ei nici măcar nu știau că se află acolo. Autoritățile din arhipelagul britanic au demarat imediat o amplă investigație și au reţinut deja un bărbat de 38 de ani, despre care au motive să creadă că este principalul suspect.

Lacrimi şi durere

Incidentul s-a petrecut în Falkirk, în noaptea de 4 spre 5 decembrie, într-o zonă foarte liniștită, unde incidentele violente sunt deosebit de rare. Polițiștii din oraș au ajuns la locul crimei în jurul orei 00.30, în urma unui apel telefonic. Sâmbătă trecută, a fost anunţată şi familia tinerei, care locuieşte în Mediaş. Părinţii şi fraţii femeii credeau că ea lucrează în Olanda. „Ne-au sunat de la Poliţia Mediaş care şi ei, la rândul lor, au primit un telefon de la Interpol din Scoţia. Au întrebat dacă ştiu unde este fata mea şi mi-au spus că a fost găsită în Scoţia, într-o casă, decedată! Noi ştiam că ea este plecată în Olanda şi că lucra la un bar împreună cu o prietenă. Când vorbeam cu ea, ne spunea că este bine. Nu ştim cum a ajuns din Olanda în Scoţia. Am rămas şocaţi când ni s-a spus de la Poliţie acest lucru. Nu ştim ce căuta în apartamentul acela, ce legături avea cu omul acela…”, povestește, împietrită de durere, Maria Wagner, mama tinerei ucise. 

Nu au bani să o aducă acasă

Pentru a aduce acasă trupul neînsuflețit al Lucianei, familia are nevoie de o sumă care depășește cu mult posibilitățile sale financiare. „Trebuie să o aducem acasă şi ne costă foarte mulţi bani şi nu dispunem de ei. Noi nu avem un venit prea mare, nu ne descurcăm. Este vorba de aproximativ 10.000 de euro, bani care ne-ar trebui pentru a putea merge să o recunoaştem şi să ne-o trimită cu un avion special acasă, să putem să o înmormântăm aici creştineşte”, conchide Denisa Zoltan, sora tinerei. Între timp, principalul suspect, Steven Mathieson, a fost interogat luni și va mai apărea în fața instanței pe 16 decembrie. El este acuzat de crimă, răpire și două infracțiuni de natură sexuală.

Donații în cont

Cei care doresc să ajute familia greu încercată a Lucianei pot dona în contul bancar RO2OINGB0000999904719407, deschis la ING Mediaș pe numele Zoltan Denisa Maria. De asemenea, reprezentanții restaurantului Noi's au anunțat că vor găzdui, pe 22 decembrie, un concert caritabil al cărui scop este strângerea de fonduri pentru familia victimei.
    Trimite prin e-mail