joi, 4 decembrie 2014

Publicat la 12/04/2014 09:47:00 a.m. de Anonim

Petrecere de Ziua Naţională! Program artistic și 6.000 de sarmale pentru medieșeni, pe 1 Decembrie | FOTO


Sute de medieşeni au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României în Piaţa Corneliu Coposu. Pe lângă consilierii locali, au mai participat la aceste manifestări şi reprezentanţi ai cultelor religioase, ai Poliţiei, Jandarmeriei, Armatei şi Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Autor: Alex PÎNTEA

Luni, începând cu ora 10, au avut loc o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, dar şi un program artistic. Ca în fiecare an, medieşenii prezenţi în Piaţa Primăriei au avut parte de un ceremonial religios şi de discursuri despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie. Edilul-şef Teodor Neamţu le-a urat medieşenilor să se bucure de ziua românilor, să petreacă aşa cum numai românii ştiu, să-şi iubească oraşul şi ţara, indiferent de momentele mai grele prin care trece acum poporul român.


Participanţii la evenimentele dedicate zilei naţionale s-au bucurat şi de mai multe recitaluri de muzică populară. Astfel, au cântat şi dansat pentru medieşeni, Ansamblul Rapsodia Târnavelor, Ansamblul Cununa Blăjelului și interpreții Narcisa Luncan Șimon, Jeni Banea, Aurelian Suciu, Costel Popa, Gicu Muntean și Ariton Tarnu.


Ca şi în anii anteriori de 1 Decembrie, medieşenii care au venit să sărbătorească în Piaţa Corneliu Coposu au primi sarmalele tradiţionale. Municipalitatea a pus la bătaie pentru sărbătoarea naţională din acest an nu mai puţin de 6.000 de sarmale. Acestea au fost împărţite medieşenilor de către edilii municipiului, Teodor Neamţu şi George Petrescu, alături de mai mulţi consilieri locali. „Întotdeauna, de 1 Decembrie, oamenii au venit cu drag să sărbătorim împreună Ziua Naţională. Evident că şi noi ne-am străduit să fim la înălţimea acestei zile, cu programul artistic, cu sarmalele tradiţionale servite de consilierii locali şi de primar. Acesta este un simbol al faptului că noi suntem în serviciul cetăţenilor“, a explicat primarul Teodor Neamţu.





    Trimite prin e-mail