luni, 3 noiembrie 2014

Publicat la 13:38:00 de Redacţie

Romgaz aduce Cinema-edu la Mediaș


Cinema-edu, cel mai mare proiect gratuit de educație cinematografică, vine la Mediaș. Cu sprijinul companiei Romgaz, Cinema-edu dorește să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate.

În perioada 4-6 noiembrie 2014, liceenii sunt invitați la Cinema Mediensis pentru a lua parte la evenimentele Cinema-edu.
În cele trei zile de proiecţii Cinema Mediensis, şi-au anunţat prezenţa elevi de la Liceul Teoretic Axente Sever, Colegiul Tehnic Mediensis, Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth şi Liceul Tehnologic Automecanica. Liceenii medieşeni vor lua pauză de la blockbustere și sunt invitați să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbată împreună cu invitați speciali.
Cinema-edu invită elevii să vadă cum e viața în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r. Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în „Beasts of the Southern Wild” (r. Benh Zeitlin) și cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te” în regia cunoscutului cineast Bernardo Bertolucci.
Asociaţia Culturală Macondo a organizat proiecţiile Cinema-Edu încă din 2010 pentru elevii a peste 80 de licee din țară, acesta fiind primul an în care proiectul ajunge la Mediaș. Tot cu sprijinul Romgaz, proiectul va continua în Ploiești, Craiova, Mediaș, Târgu Mureș, Iernut și Roman. 
Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene şi independente, cu un vocabular format pentru înţelegerea acestor producţii, ce provoacă spiritul critic şi creativ. Elevii și profesorii vor putea accesa și ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta și continua discuțiile în afara sălii de cinema. (A. L.)
    Trimite prin e-mail