vineri, 28 noiembrie 2014

Publicat la 11/28/2014 01:22:00 p.m. de Anonim

Primăria Mediaş va organiza un program deosebit de Ziua Naţională a României


Ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită şi în acest an în Piaţa Corneliu Coposu. Organizatorul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României este Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret. 


Autor: Alex PÎNTEA

În orașul de pe Târnava Mare, sașii s-au strâns în propria adunare națională, în 8 ianuarie 1919 și și-au declarat adeziunea la România Mare. Municipalitatea a pregătit un program special dedicat aniversării a 96 de ani de la Marea Unire. Ca şi în anii anteriori, participanţii vor primi sarmale din partea Consiliului Local. Pentru acest an vor fi pregătite nu mai puţin de 6.000 de sarmale.

96 de ani

Medieşenii prezenţi în Piaţa Primăriei Mediaş vor avea parte de un ceremonial religios, prezentarea semnificaţiei Zilei Naţionale a României, dar şi discursuri despre importanța acestei sărbători. „La împlinirea celor 96 de ani de la Marea Unire, săvârșită la 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, Consiliul Local Mediaș și Primăria municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, invită locuitorii municipiului de pe Târnava Mare la sărbătorirea Zilei Naționale a României“, anunță primarul Teodor Neamţu.

Program artistic

Participanţii la evenimentele dedicate zilei naţionale vor avea parte şi de mai multe recitaluri de muzică populară. Astfel, vor cânta şi dansa Ansamblul „Rapsodia Târnavelor“ şi Ansamblul „Cununa Blăjelului“ şi vor susţine recitaluri mulţi soliști îndrăgiți. „În Piaţa Corneliu Coposu vor fi prezenţi, cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai autorităţii publice locale, membri ai cultelor religioase din Mediaş, profesori şi elevi, reprezentanţi ai Armatei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi pompierilor. Programul artistic va fi susținut de membrii Ansamblului «Rapsodia Târnavelor», Ansamblul «Cununa Blăjelului» și interpreții Narcisa Luncan Șimon, Jeni Banea, Aurelian Suciu, Costel Popa, Gicu Muntean și Ariton Tarnu“, a completat Neamţu. 

Sarmale pentru medieșeni

Ca întotdeauna, medieşenii care vor veni să sărbătorească în Piaţa Corneliu Coposu vor primi sarmalele tradiţionale. Municipalitatea va pune la bătaie pentru sărbătoarea naţională din acest an nu mai puţin de 6.000 sarmale. Acestea vor fi împărţite medieşenilor de către edilii municipiului şi consilierii locali. „A devenit tradiţională această manifestare. Ziua de 1 Decembrie este ziua cu cele mai adânci semnificaţii istorice pentru poporul român. Am pregătit diferite manifestări cu acest prilej, iar printre ele se va număra şi oferirea de sărmăluţe medieşenilor, în semn de respect şi de bucurie. Ne vom bucura, cu siguranţă, cu toţii dacă vom reuşi să aducem o rază de lumină în viaţa oamenilor şi sperăm la vremuri mai bune“, a mărturisit șeful administrației locale.


Troleibuze împodobite

De Ziua Naţională a României, operatorul de transport public de călători îşi va decora autobuzele şi troleibuzele cu steguleţe tricolore. Pe 1 Decembrie, mijloacele de transport în comun de pe toate traseele vor circula conform programului de duminică, în intervalul orar 7.30 - 21.30. „Meditur întâmpină această memorabilă zi în straie de sărbătoare, astfel că autobuzele și troleibuzele vor fi decorate cu stegulețe tricolore. Ziua Națională a României este prilej de mare bucurie pentru toți românii! Societatea Meditur vă transmite cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, prosperitate și succes“, spune Dan Voinea, directorul general al societăţii.
    Trimite prin e-mail