sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Publicat la 11/22/2014 03:18:00 p.m. de Anonim

Mape pline pentru aleşi

Şedinţa ordinară de luni a Consiliului Local Mediaş are 37 de puncte înscrise pe ordinea de zi. Printre altele, consilierii sunt chemaţi să aprobe premierea câtorva sute de medieşeni.


Autor: Alex PÎNTEA

Finalul de an este unul plin pentru consilierii locali medieşeni. Penultima şedinţă ordinară din acest an are pe ordinea de zi destul de multe proiecte de hotărâre. Acestea se referă la premierea octogenarilor din oraş, a elevilor cu rezultate foarte bune la concursuri şi olimpiade, a cuplurilor care au aniversat anul acesta 50 ani de căsătorie, dar şi la acordarea de tichete sociale pentru vârstnicii din oraş cu venituri reduse. De asemenea, este posibil ca postul de consilier local rămas vacant în urma retragerii sprijinului politic de către PSD lui Eugen Grozav să fie în sfârşit ocupat de către Dan Radu Păltan din partea PNL.

Tichete sociale

Unul dintre proiectele aflate în mapa de lucru a aleşilor locali se referă la acordarea de tichete sociale cu ocazia Crăciunului, pensionarilor cu venituri reduse. Acestea vor fi oferite de către Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş pentru acei vârstnici ale căror pensii nu depăşesc suma de 540 de lei. Tichetele vor fi distribuite beneficiarilor în luna decembrie.

Premii pentru octogenari

Un alt proiect de hotărâre cu un caracter social se referă la premierea medieşenilor care au împlinit sau vor împlini 80 de ani de viaţă în intervalul 1 mai - 31 decembrie 2014. Premiul pentru persoanele care au împlinit sau vor împlini opt decenii de viaţă va consta într-o diplomă de excelenţă şi o sumă de bani. Astfel, fiecare octogenar va primi din partea Consiliului Local Mediaş câte 400 lei, asta în cazul în care proiectul va fi aprobat de către aleşii locali.

Cupluri premiate

Premierea cuplurilor care au aniversat pe parcursul anului 50 ani de căsătorie a devenit deja o tradiţie pentru administraţia publică locală din municipiul de pe Târnava Mare. Pe lista de anul acesta inclusă într-un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare pe luna noiembrie figurează un număr de 50 cupluri. În cazul în care proiectul va fi aprobat, acestea vor fi premiate la Casa Căsătoriilor din municipiul Mediaş. Premiul va consta într-o diplomă de excelenţă şi o sumă de bani, respectiv 600 de lei pentru fiecare cuplu.


Post vacant

Un alt proiect înscris pe ordinea de zi se referă la validarea mandatului de consilier local al lui Radu Dan Păltan şi depunerea jurământului de către acesta. Proiectul a mai fost pe ordinea de zi în exact aceeaşi formă în urmă cu două luni. Primul punct pe ordinea de zi a şedinţei ordinare pe luna septembrie a avut exact acelaşi conţinut. La momentul respectiv, după aproximativ 45 minute de discuţii având ca subiect alianţa USL care există, dar nu mai există, aleşii locali au votat retragerea proiectului de pe ordinea de zi. În aceste condiţii, postul ocupat până recent de către Eugen Grozav, căruia i s-a retras sprijinul politic de către PSD, a rămas vacant.
    Trimite prin e-mail