vineri, 14 noiembrie 2014

Publicat la 11/14/2014 02:42:00 p.m. de Redacţie

Inaugurare la Spitalul Municipal Mediaș: aparatură de ultimă generație pentru secția de radiologie

Secţia de radiologie a Spitalului Municipal Mediaş dispune acum de aparatură de ultimă generaţie. În ultimii patru ani, municipalitatea a investit peste trei milioane de euro pentru modernizarea unității spitalicești.


Autor: Alex PÎNTEA

Spitalul Municipal Mediaş se află într-un proces continuu de modernizare. Ultima secţie care beneficiază de aparatură performantă este cea de radiologie. Investiţia a fost realizată de la bugetul local al municipiului şi se ridică la peste 650.000 lei. Aparatul de radiologie este unul foarte performant şi va uşura foarte mult munca medicilor. 


Simplu şi economic

Noul aparat de radiologie a fost pus în funcţiune la sfârşitul săptămânii trecute. Acesta permite stocarea unui număr foarte mare de radiografii, este compatibil cu sistemul informatic al instituţiei şi aduce după sine o serie de economii la filme şi soluţii de developare. „Este vorba de o investiţie realizată de spital cu sprijinul Consiliului Local şi care se ridică la aproximativ 150.000 de euro. Este un aparat de radiologie de ultimă generaţie, care, pe lângă faptul că înlocuieşte aparatele vechi ce le aveam şi care erau perimate atât din punct de vedere tehnic, cât şi moral, va permite o stocare mult mai bună a imaginilor. În acelaşi timp, va exista o bază de date mult mai largă, practic noi vom putea înmagazina radiografii pe o durată de 5-7 ani de zile. Aparatul permite conectarea la sistemul informatic al spitalului, ceea ce înseamnă că orice medic de la un post de control poate vedea în timp real investigaţia şi radiografia, nu se mai pierde timp cu transportul filmului. Totodată imaginile pot fi înmagazinate pe un CD, ceea ce reduce costurile cu filmele, cu soluţiile de developat“, detaliază Bogdan Burghelea, managerul Spitalului Municipal Mediaş.


Investiţii importante

La evenimentul de la Spitalul Municipal Mediaş au fost prezenți şi reprezentanții municipalităţii. Primarul Teodor Neamţu a amintit că în ultimii trei ani s-au investit sume importante de la bugetul local pentru reparaţii şi mai ales dotări la Spitalul Municipal. „Suntem foarte bucuroşi pentru fiecare investiţie pe care o realizăm în cadrul Spitalului Municipal. Este, într-adevăr, vorba de un aparat nou, modern, util din toate punctele de vedere. Vreau să reamintesc că, din anul 2010, de când spitalul a intrat în subordinea Consiliului Local, numai în dotări au fost investiţi peste trei milioane de euro. În anii care vin, sunt convins că spitalul, cu dotări, cu investiţiile pentru reabilitare termică, pentru reabilitările interioare şi exterioare, va arăta altcumva, va fi mult mai primitor pentru cei care vor avea nevoie de servicii medicale“, a spus Neamţu.
    Trimite prin e-mail