joi, 23 octombrie 2014

Publicat la 10/23/2014 11:11:00 a.m. de Anonim

Ziua Fermierului 2014, la Dumbrăveni

Legume și fructe proaspete, direct de la producători, concursuri, un program artistic susținut de artiști locali și invitați au fost „ingredientele“ unei sărbători reușite. La Dumbrăveni, administrația condusă de Georgeta Irimie a reluat Ziua Fermierului, după o pauză de doi ani.


Autor: Alex PÎNTEA

Oraşul Dumbrăveni a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, o manifestare dedicată celor care lucrează pământul. Ziua Fermierului, un eveniment organizat cu regularitate de către Primăria și Consiliul Local Dumbrăveni, a ajuns la ediţia cu numărul cinci. „«Ziua fermierului» a ajuns la cea de-a cincea ediţie. Timp de doi ani nu am mai organizat-o, în condiţiile în care am avut proiectul mare de apă şi canalizare, iar banii pentru astfel de evenimente au fost mai puţini. Anul acesta, am considerat că oamenii care lucrează pământul merită o asemenea zi“, a explicat primarul Georgeta Irimie. 

Expoziții, concursuri și un program artistic

Manifestarea a cuprins o expoziţie de produse agricole, iar cel mai frumos stand a fost premiat de organizatori. Totodată a fost organizată şi o expoziţie de animale, la care au participat ovine, porcine, cai, porumbei şi altele. Participanţii la ,,Ziua Fermierului’’ au avut parte şi de un program artistic. Au susţinut recitaluri interpreţii locali de muzică populară Ştefania Sas, Cristina Ciotloş, Mircea Marcoş şi Andrei Stanciu, iar invitaţi speciali au fost interpreţii Ina Todoran şi Traian Stoiţă.

Invitați de seamă

Printre invitaţii care au participat la evenimentul desfăşurat duminică la Dumbrăveni s-au numărat subprefectul Lucian Radu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, deputatul Ioan Axente, primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, cel al orașului Copșa Mică, Tudor Mihalache, dar şi Diana Pavelescu, secretarul general al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România.


    Trimite prin e-mail