joi, 2 octombrie 2014

Publicat la 10/02/2014 02:07:00 p.m. de Redacţie

Un punct muncit

Gaz Metan a remizat 2-2 cu Ceahlăul Piatra Neamţ, după ce a fost condusă cu 2-0. Alb-negrii au reuşit să obţină un punct, cu toate că au evoluat mai bine de o jumătate de oră în inferioritate numerică. În urma acestui rezultat, gruparea de pe Târnava Mare se menţine pe poziţia a opta în Liga I. Sâmbătă, gaziştii au deplasare foarte dificilă pe terenul Petrolului Ploieşti.


Autor: Alex PÎNTEA

Ceahlăul a deschis scorul la Mediaş în minutul 20, atunci când Andrei Dumitraş s-a distrat cu apărarea Gazului şi a şutat fără speranţă pentru Milos Buchta. În minutul 39, nemţenii şi-au dublat avantajul prin Alexandru Margină, care a speculat o gafă în defensiva alb-negrilor şi a marcat. Gaz Metan a redus din diferenţă în ultimul minut al primei reprize, prin Aymen Tahar. La zece minute de la reluarea jocului, gaziştii au rămas în zece oameni, după ce Ahmed Mujdragic a văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Cu toate că au evoluat cu nouă oameni în câmp, alb-negrii au reuşit să egaleze în minutul 84, prin Dan Roman, şi au câştigat astfel un punct valoros.

Mulţumit de atitudine

La finalul partidei cu Ceahlăul, tehnicianul gaziştilor s-a declarat este bucuros pentru atitudinea de care au dat dovadă jucătorii săi, însă, în acelaşi timp, este nemulţumit de erorile făcute în prima repriză. Cristian Dulca a mai spus că formaţia sa merita să câştige jocul. „Mă bucură atitudinea elevilor mei, am simţit că vom reveni când scorul era 2-0 pentru ei. Totuşi, mă nemulţumesc erorile din prima parte. Am făcut greşeli nepermise. Chiar şi aşa, consider că am fi meritat victoria“, a comentat Dulca.

Meritau victoria

Mijlocaşul Alexandru Curtean a debutat pentru Gaz Metan şi în campionat. Acesta a pasat decisiv la reuşita cu care Dan Roman a egalat la 2 şi a adus un punct pentru Mediaș în confruntarea cu Ceahlăul. Mijlocaşul care a revenit la Gaz Metan după cinci ani în care a evoluat la Poli Timişoara, Dinamo Bucureşti şi Botev Plovdiv în Bulgaria a spus și el că formaţia sa merita să câștige.

Alex CURTEAN | mijlocaş Gaz Metan Mediaș: „Ne bucurăm pentru acest rezultat, consider că l-am meritat. Cred că meritam chiar victoria, chiar dacă am evoluat a doua repriză în zece oameni. Jocul s-a rupt puţin, s-a jucat pe contre, am riscat mai mult şi cred, totuşi, că meritam să luăm cele trei puncte.“

Deplasare infernală

Pentru gruparea de pe Târnava Mare urmează o partidă foarte dificilă în deplasare. Gaz Metan va întâlni, sâmbătă seara, Petrolul Ploieşti, una dintre echipele cu pretenţii la titlul de campioană şi care şi-a schimbat recent antrenorul. Pe banca lupilor galbeni se află în prezent Gigi Mulţescu, tehnician care a antrenat şi la Mediaş. Sezonul trecut, cele două formaţii şi-au împărţit punctele. Astfel, alb-negrii au câştigat la Mediaş cu scorul de 1-0, iar Petrolul a învins pe teren propriu cu 2-0. 

Buziuc, implicat într-un accident

Atacantul Alexandru Buziuc a fost implicat într-un accident de circulaţie în noaptea de sâmbătă spre duminică. Acesta se întorcea acasă, la Suceava, alături de un amic şi de prietena acestuia. Cu câţiva kilometri înainte de intrarea în Suceava, maşina în care se aflau aceştia nu a mai putut evita o căruţă cu lemne, aflată în mijlocul drumului, şi a intrat direct în aceasta. Se pare că un poliţist a oprit căruţa pentru a nu intra în oraş şi i-a cerut căruţaşului să întoarcă, moment în care s-a produs impactul. Buziuc şi femeia aflată în maşină au fost cel mai grav răniţi, fiind transportaţi de urgenţă la spital. Atacantul s-a lovit la cap şi s-a ales cu un hematom cerebral. Acesta şi-a fisurat şi o vertebră.
    Trimite prin e-mail