joi, 2 octombrie 2014

Publicat la 10/02/2014 02:30:00 p.m. de Anonim

Sărbătoarea toamnei pe moșia Prințului Charles

Recolta de mere a livezii Mălâncrav va fi sărbătorită sâmbătă, 4 octombrie, la conacul Apafi din satul Mălâncrav, comuna Laslea.


Autor: Aurelian LUNGU

Evenimentul este organizat de fundația Mihai Eminescu Trust (MET), patronată de Prințul Charles al Marii Britanii, și face parte din proiectul „Agricultură  durabilă în zone defavorizate ale României: Conservarea şi valorificarea soiurilor de fructe”, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană Extinsă, implementat de MET în parteneriat cu fundaţia elveţiană SAVE. „Sărbătoarea are ca scop prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului până în acest moment, dar şi conştientizarea comunităţii locale asupra valorii soiurilor tradiţionale şi importanţa conservării acestora, pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii“, a menționat Carolina Fernolend, vicepreşedinta fundației.
Programul sărbătorii va începe la ora 11.00, cu o degustare de produse tradiționale și o expoziție de mere din zonă, iar sighișoreanul Kövecsi Csaba va susține un recital la acordeon. După ora 13.00 vor fi vizitate locațiile proiectului și participanților le vor fi prezentate rezultatele obținute în cadrul proiectului până în acest moment. Concursul de desene, jocurile și întrecerile sportive destinate copiilor sunt programate la ora 15.00, iar de la ora 16.00 vine rândul adulților să se întreacă la tir cu arcul, trasul frânghiei sau căratul coșurilor cu mere. După-amiază, programul artistic va fi asigurat de Forumul German din Sighișoara, care va prezenta dansuri săsești, un recital de muzică populară susținut de Ștefania Pârlea, dansuri și muzică populară ale ansamblului folcloric din Laslea și „Românașul“ din Albești, apoi pe scenă va urca formația „Rustic“.
    Trimite prin e-mail