miercuri, 29 octombrie 2014

Publicat la 10/29/2014 04:04:00 p.m. de Redacţie

Medieşenii, chemați la urne


Duminică este primul tur al alegerilor prezidenţiale. 

Autor: Alex PÎNTEA

La nivelul municipiului Mediaş şi în satul aparţinător Ighişul Nou au fost amenajate 42 de secţii de votare. Medieşenii vor vota viitorul preşedinte al României în aceleaşi secţii ca şi la precedentele alegeri. Pe lista persoanelor cu drept vot figurează aproximativ 50.100 de persoane. Votarea se va desfăşura duminică, 2 noiembrie, în intervalul orar 7.00 - 21.00.

Program prelungit

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei Mediaş are program atât sâmbătă, cât şi duminică, în ziua alegerilor prezidenţiale. Măsura a fost luată pentru a le oferi medieşenilor şi locuitorilor din zona de nord a judeţului posibilitatea de a intra în legalitate şi de a-şi exercita dreptul la vot. „În vederea asigurării stării de legalitate a cetăţenilor şi a condiţiilor necesare exercitării dreptului de vot prin eliberarea actelor de identitate pentru persoanele care nu deţin astfel de documente ori sunt titulari ai unor acte de identitate cu termen de valabilitate expirat, în preziua şi în ziua desfăşurării alegerilor, Serviciul Public Local Comunitar pentru Evidenţa Persoanei Mediaş va funcționa și în zilele de 1 şi 2 noiembrie. Astfel, sâmbătă, 1 noiembrie, programul Serviciului de Evidenţa Persoanei Mediaş este de la ora 8 la ora 16, iar în ziua alegerilor, programul este cuprins între orele 8 și 21“, anunță Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. 

Urna mobilă

Pentru persoanele care doresc să voteze cu ajutorul urnei mobile, este nevoie de o cerere scrisă. Aceasta trebuie depusă în preziua alegerilor, pe 1 noiembrie, între orele 18 și 20, la secţia de votare la care sunt arondate persoanele care pot beneficia de acest drept. „Îşi pot exercita dreptul de vot cu ajutorul urnei speciale mai multe categorii de cetățeni. Este vorba de alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, care trebuie să anexeze copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că nu sunt transportabili, dar şi persoanele în privința cărora s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cererile formulate de acestea vor fi însoțite de o copie a hotărârii judecătorești în baza căreia s-a dispus măsura arestului la domiciliu. În ziua alegerilor nu vor fi primite cereri pentru votarea cu ajutorul urnei speciale“, avertizează Raluca Filip.

370 de secţii în judeţ

În judeţul Sibiu, numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 este de 376.750. În total, au fost delimitate 370 de secţii de votare, din care 105 în municipiul Sibiu şi 42 în municipiul Mediaş. Instituţia Prefectului a primit de la Ministerul Afacerilor Interne, în vederea predării către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, 414.795 buletine de vot, 362.486 timbre autocolante care se aplică pe cărţile de identitate şi 1.850 de ştampile cu menţiunea „Votat“ şi 370 de ştampile de control. Distribuirea buletinelor de vot, a ştampilelor, autocolantelor şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului de votare se va desfăşura mâine pentru zonele Sibiu, Mediaş, Agnita, Avrig, Sălişte, iar pentru municipiul Sibiu, în data de 1 noiembrie.
    Trimite prin e-mail