vineri, 31 octombrie 2014

Publicat la 10/31/2014 04:13:00 p.m. de Redacţie

Mediașul, în zodia remizelor


Fotbaliștii alb-negri au obţinut doar un punct cu lanterna roşie, dar vor să bată sâmbătă şepcile roşii. 


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaș a încheiat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare cu Oţelul Galaţi. Formaţia lui Cristian Dulca a condus prin supergolul reuşit de Dan Roman, însă s-a văzut egalată în finalul jocului, după o gafă a apărătorilor săi. Sâmbătă, gruparea de pe Târnava Mare joacă pe teren propriu cu Universitatea Cluj. 

De la 16 metri

Alb-negrii au controlat ostilităţile în prima repriză a partidei de la Galaţi şi au reuşit să deschidă scorul în minutul 29. Atacantul Dan Roman a trimis un lob superb de la şaisprezece metri peste portarul gălăţenilor. Ciprian Petre şi Alexandru Curtean au trecut apoi pe lângă majorarea scorului până la pauză, provocându-le emoții serioase moldovenilor. În repriza secundă, tot alb-negrii au fost mai prezenţi în joc, însă cei care au marcat au fost jucătorii Oţelului. În minutul 73, Cristian Cristea a profitat de o nesincronizare a fundaşilor la marginea careului şi a reuşit să egaleze. Gaziştii au forţat victoria, însă niciuna dintre formaţii nu a mai reuşit să marcheze.

Rezultat echitabil

La finalul partidei încheiate la egalitate pe terenul Oţelului, tehnicianul alb-negrilor a explicat că jocul s-a disputat în condiţii grele, cu frig şi vânt. Cristian Dulca a mai spus că rezultatul a fost unul echitabil. „A fost un meci disputat în condiţii foarte grele. Dacă etapa trecută jucam la 18 grade, acum abia dacă au fost două, plus un vânt foarte puternic care a influenţat jocul. Consider că este un rezultat destul de echitabil. Puteam câştiga, dar puteam şi pierde“, a apreciat Dulca (foto).

Vor toate punctele

Gazul întâlneşte, sâmbătă după-amiaza, de la ora 15.30, pe teren propriu, Universitatea Cluj. Cele două formaţii sunt despărţite în prezent de doar două puncte în clasamentul Ligii I, alb-negrii ocupând poziţia a zecea, cu 14 puncte, în timp ce şepcile roşii sunt pe locul 13 şi au 12 puncte acumulate. Pentru tehnicianul Cristian Dulca, partida va fi una cu o încărcătură sentimentală, în condiţiile în care el a antrenat, în trecut, Universitatea, iar fiul său este chiar junior la această echipă. „Este un nou meci dificil pentru noi. Venim după două rezultate consecutive de egalitate şi ne dorim să câştigăm. Este, într-adevăr, o partidă mai specială pentru mine, însă sunt profesionist şi vreau ca Gaz Metan să câştige. Sunt convins că jucătorii vor face totul în teren pentru ca la final să obţinem cele trei puncte puse în joc“, a mărturisit Dulca. Sezonul trecut, cele două formaţii şi-au împărţit frăţeşte punctele puse în joc. Astfel, în turul campionatului, gaziștii au câştigat la Mediaş cu scorul de 2-1, iar în retur, clujenii s-au impus pe teren propriu cu 1-0. 

Fără probleme de lot

Gaziştii nu au probleme de efectiv înaintea partidei de sâmbătă după-amiaza cu Universitatea Cluj. Niciun jucător nu este suspendat, iar la capitolul accidentări se resimt doar problemele mai vechi. Astfel. lipsesc de mai multă vreme din cauza unor accidentări. Vitinho Medeiros, Alexandru Buziuc şi Jasmin Trtovac.
    Trimite prin e-mail