joi, 2 octombrie 2014

Publicat la 10/02/2014 10:25:00 a.m. de Anonim

INFOBiz - Vescan va vorbi la conferința de lansare


Cel mai important eveniment de business din Sibiu reunește, astăzi, zece antreprenori din județul Sibiu cu afaceri inedite și spectaculoase.


Autor: Aurelian LUNGU

Începând cu ora 12.00, la Centrul de Afaceri Sibiu, zece oameni de afaceri din județul Sibiu le vor împărtăși secretele afacerii de succes celor aproximativ 300 de antreprenori așteptați la eveniment. Printre ei se numără medieșeanul Mircea Vescan - CEO Armax Gaz, Lucian Todea, Alexander Graffius, Marius Vecerdea, Silvana Tatu, Nicoleta Olteanu, Dan Popa și alți invitați surpriză.

Linia „fierbinte“

Conferința „Business to People“ reprezintă punctul de start al Centrului de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz, un proiect ce își propune să reunească antreprenorii sibieni în cadrul celei mai puternice organizații de business din țară. Un prim obiectiv al INFOBiz îl constituie protecția mediului de afaceri, potrivit inițiatorilor. Centrul va asigura un număr scurt precum cel al INFOCons - Protecția Consumatorului, unde orice om de afaceri poate suna și reclama un abuz al statului, urmare a controalelor, a lipsei unui răspuns la o cerere depusă, a neavizării unor documente care de altfel îndeplinesc complet și corect cerințele. Juriștii din cadrul centrului vor răspunde la toate solicitările acestora. Dacă membrii mandatează centrul în acest sens, se va depune o sesizare la conducerea instituției în drept, iar mai apoi, dacă nu există reacție, INFOBiz poate asigura susținerea în instanță. Mircea Vescan este de părere că statul român nu oferă un sprijin real pentru investitorii autohtoni, ba chiar promovează un cadru legal foarte confuz, foarte interpretabil şi lipsit de predictibilitate.

Ciprian FARAON | președinte INFOBiz:  „Fiecare entitate economică se constituie drept publicul nostru țintă, însă în această primă fază ne adresăm cu precădere IMM-urilor, PFA-urilor, întreprinderilor individuale, dar și altor forme de organizare fără personalitate juridică. IMM-urile reprezintă la nivelul UE una dintre cele mai importante consumatoare de forță de muncă, cu un procent de 38% din numărul total de angajați. Atât numărul, cât și impactul acestor întreprinzători în economie ne-a determinat să creăm Centrul de Informare și Asistență în Afaceri - INFOBiz. Desigur, ne dorim membri și întreprinderile mari, acestea putând contribui cu expertiza lor pe un domeniu pe care o pot împărtăși celorlalți.“

Asistență gratuită

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz își propune, totodată, să asigure asistență tehnică în toate domeniile - de la marketing, fiscalitate, contabilitate, juridic, fonduri structurale, resurse umane, comunicare și până la managementul afacerii. INFOBiz va fi interfața dintre administrațiile publice locale și mediul de afaceri. În acest sens, reprezentanții INFOBiz vor participa la sedințele consiliilor locale, vor încuraja stabilirea unor seturi de măsuri în vederea atragerii și susținerii investitorilor. În acest fel, centrul va reuși să sprijine mediul de afaceri, dar și să dezvolte comunitățile locale. „Faptul că sunt sibian a contat foarte mult în decizia de a porni proiectul INFOBiz din orașul natal și mă bucur că oameni cu experiență, inițiativă, implicare și inovație s-au alăturat primul eveniment pe care îl organizăm. Consider că un mediu de afaceri sănătos este aidoma unei societăți sănătoase“, a apreciat Ciprian Faraon, președintele INFOBiz.
    Trimite prin e-mail