joi, 9 octombrie 2014

Publicat la 10/09/2014 08:00:00 a.m. de Redacţie

Gaziști fără noroc! Fostul gazist Victoraş Astafei a marcat cu mâna singurul gol al înfrângerii cu Petrolul Ploieşti


Gaz Metan a pierdut la limită, 1-0, partida susţinută în deplasare cu Petrolul. Singurul gol a fost marcat de fostul jucător al alb-negrilor, Victoraş Astafei, după o gafă a portarului Milos Buchta care a degajat greşit o minge direct în mâna atacantului ploieştenilor, iar apoi aceasta a ajuns în poartă. Săptămâna aceasta, campionatul s-a intrerupt în Liga I, din cauza jocurilor echipei naţionale a României cu Ungaria şi Finlanda. Alb-negrii au programate doar antrenamente şi nu vor juca nicio partidă amicală, pentru a nu risca vreo accidentare.


Autor: Alex PÎNTEA

Cea mai importantă fază a partidei dintre Gaz Metan şi Petrolul Ploieşti s-a produs în minutul 12. Mingea a ajuns la portarul Milos Buchta, care a degajat-o greşit în mâna lui Victoraş Astafei, iar apoi aceasta a intrat în poartă. Cu trei minute înainte de pauză, portarul ploieştenilor a ieşit greşit, însă a fost salvat de unul dintre apărătorii săi. Gaz Metan a mai avut şansa egalării în minutul 61, atunci când mingea şutată de Ciprian Petre la colţul lung a ocolit cu puţin cadrul porţii. Lupii galbeni s-au impus în cele din urmă, la limită, iar Gaz Metan a coborât pe poziţia a noua în Liga I în urma acestei înfrângeri.

Gol făcut cadou

La finalul partidei pierdute la Ploieşti, tehnicianul alb-negrilor s-a declarat, totuși, mulţumit de atitudinea avută de jucătorii săi în teren. Cristi Dulca a considerat că echipa sa le-a făcut cadou petroliştilor golul victoriei. „A fost un joc pe care l-am pregătit foarte bine, jucătorii au avut o atitudine bună. Din păcate, le-am oferit un gol pe tavă adversarilor noştri. Am avut câteva momente de neinspiraţie şi am primit acest gol nemeritat. Per ansamblu, sunt mulţumit de modul cum s-au comportat jucătorii. Am întâlnit o echipă foarte bună. Trebuia să fructificăm ocaziile avute, dar nu am fost destul de maturi. Norocul a ţinut cu cei de la Ploieşti în acest meci“, a conchis Dulca.

Victorie cu şansă

De cealaltă parte, tehnicianul Petrolului, Gheorghe Mulţescu, cel care a pregătit Gazul Metan în sezonul 2012-2013, a admis că formaţia sa a înscris cu şansă şi a apreciat atitudinea jucătorilor săi. „Sunt mulţumit de cele trei puncte şi de o parte din joc. Am avut o atitudine bună, ofensivă. Am întâlnit un adversar foarte bine pus la punct fizic şi foarte disciplinat. Am înscris cu şansă, dar când ataci e normal să ai şi şansă“, susține Mulţescu.

Doar antrenamente

Echipa de fotbal Gaz Metan nu va disputa nicio partidă de pregătire în pauza competiţională prilejuită de jocurile echipei naţionale cu Ungaria şi Finlanda, în preliminariile Campionatului European din 2016. Fotbaliştii lui Dulca au programate doar antrenamente, pentru a nu risca o accidentare, în condiţiile în care urmează o nouă partidă dificilă în campionat în compania Astrei Giurgiu. Formaţia patronată de Ioan Niculae a pierdut surprinzător, etapa trecută, pe teren propriu, cu Viitorul lui Gheorghe Hagi, şi s-a îndepărtat la şase puncte de liderul Steaua Bucureşti, astfel că va veni la Mediaş cu gândul de a obţine toate cele trei puncte.
    Trimite prin e-mail