vineri, 3 octombrie 2014

Publicat la 10/03/2014 07:20:00 a.m. de Anonim

Aventură în centru! Cupa „Descoperă Mediaşul“ îşi va desemna sâmbătă câştigătorii


Elevii din municipiul Mediaş sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediţie a concursului intitulat „Descoperă Mediaşul“. Acesta este organizat sâmbătă de către Clubul Rotaract Mediaş şi îi va duce pe participanţi într-o miniaventură în centrul istoric al oraşului.


Autor: Alex PÎNTEA

Fiecare şcoală generală din municipiu va fi reprezentată de o echipă formată din câte trei elevi de clasa a VII-a. Aceştia vor primi indicii care îi vor purta prin centrul istoric de la un obiectiv  turistic la altul.

13 indicii

Concursul de tip „treasure hunt“ va reuni la start, sâmbătă dimineaţă, un număr de nouă echipe de la tot atâtea şcoli generale din oraş. Fiecare echipă va fi formată din trei elevi de clasa a VII-a, iar la nivelul fiecărei școli se va desemna echipa participantă după propriile reguli. „Pe baza materialului despre principalele obiective ale Cetății Mediaș, se vor stabili 13 indicii care îi vor purta pe copii prin centrul medieval al cetății, de la un obiectiv la altul, prin descoperirea următorului indiciu la fiecare etapă. Echipele vor pleca la distanță de cinci minute unele față de altele. La fiecare indiciu se va cronometra timpul de răspuns al elevilor, urmând ca, la sfârșit, echipa cu cel mai mic timp total să fie declarată câștigătoare“, anunță Ovidiu Moldovan, preşedintele Rotaract Club Mediaș. 

Premii consistente

Organizatorii au pregătit şi premii pentru participanţi, iar echipa câştigătoare va primi și Cupa „Descoperă Mediașul“. „Se vor acorda trei premii principale. Astfel, premiul I va consta în diplome și câte o tabletă electronică pentru fiecare membru al echipei câștigătoare, premiul II va consta în diplome şi câte un mp3-player pentru fiecare membru al echipei, iar premiul al III-lea va consta în diplome și câte o umbrelă inscripționată pentru fiecare membru al echipei. De asemenea, echipa câștigătoare va primi și Cupa «Descoperă Mediașul», care va putea fi expusă în școala din care provin elevii. Toți participanții vor primi câte un pachet cu dulciuri, publicul țintă fiind 27 de elevi din clasele a VII-a de la unitățile de învățământ din oraș“, adaugă Moldovan.

Mai aproape de oraş 

Proiectul „Descoperă Mediaşul“, iniţiat anul trecut de către Clubul Rotaract Mediaş, are o serie de scopuri precise. Astfel, organizatorii urmăresc dezvoltarea bagajului de cunoștințe despre propriul oraș al generației viitoare, capacitatea de sinteză și esențializare, gândirea logică, spiritul de echipă şi creativitatea. În acelaşi timp, intenţia este aceea de  încurajare a mișcării în aer liber și dezvoltarea spiritului de competiție în rândul elevilor. „Copiii vor cunoaște mai bine, prin intermediul acestui concurs, aspecte legate de istoria orașului. Totodată, considerăm că ei vor aprecia mai mult frumusețea și bogăția locurilor prin care trec zi de zi“, conchide președintele Rotaract Mediaș.
    Trimite prin e-mail