sâmbătă, 25 octombrie 2014

Publicat la 10/25/2014 09:56:00 a.m. de Anonim

Au spart gheaţa în campionat

Formaţia lui Teleabă a reuşit prima sa victorie în acest sezon. Duminică, baschetbaliștii medieșeni joacă în deplasare, la Pitești.


Autor: Alex PÎNTEA

După patru înfrângeri consecutive, două în Cupa României şi două în campionat, Gaz Metan a obţinut prima victorie.

Au condus în permanenţă

Alb-negrii au câştigat primul sfert cu 29-18, în condiţiile în care apărarea a funcţionat bine, iar în atac combinaţiile s-au încheiat cu puncte importante. Diferenţa a crescut la 20 de puncte până la pauza mare, pe fondul aceluiaşi joc bun, completat de recuperări importante pe faza ofensivă. Sfertul al treilea a fost unul de mare luptă, iar oaspeţii au reuşit să recupereze 5 puncte din ecart. Craiova a forţat revenirea în actul decisiv, însă nu a reuşit să se apropie la mai puţin de 10 puncte. Gaz Metan a câştigat în cele din urmă cu 96-81.

Dăruire şi concentrare

Antrenorul asistent al alb-negrilor, Mihai Popa, a apreciat că jucătorii s-au dăruit total în teren şi au reuşit să îşi păstreze concentrarea. „Am avut patru înfrângeri la rând, cu cele din Cupă, băieții s-au dăruit pe teren pe tot parcursul meciului, pe final am obosit puțin, dar a ieșit bine. Băieţii și-au păstrat concentrarea și am putut să obținem acest rezultat. Înainte de fiecare meci îi motivăm, noi suntem o echipă care ne-am reunit târziu, sunt mulți jucători noi, o echipă nouă, jucători tineri... Este foarte greu să clădești o echipă de pe o zi pe alta. Urmează să muncim în continuare, să progresăm, fiindcă numai așa putem să ajungem la un succes“, a explicat Popa. 

Cei mai buni marcatori

Cel mai bun marcator pentru formaţia lui Ovidiu Teleabă şi Mihai Popa în partida cu Sport Club Municipal Universitatea Craiova a fost Aliaksandr Pustahvar, cu 21 puncte reuşite, șase recuperări şi două pase decisive. Florin Popa a avut 18 puncte, Doug Plumb a contribuit cu 17 puncte, Niksa Nikolic a avut 16 puncte marcate, iar Marko Durkovic a reuşit un double-double cu 12 puncte şi 11 recuperări.

Joacă la Piteşti

Urmează o nouă deplasare dificilă. Gruparea de pe Târnava Mare va întâlni Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti, duminică după-amiaza, de la ora 18.00.

    Trimite prin e-mail