joi, 16 octombrie 2014

Publicat la 10/16/2014 02:11:00 p.m. de Anonim

Au sărbătorit „Nunta de aur“

Momente emoționante la Axente Sever. Unsprezece familii din comună, care sărbătoresc anul acesta o jumătate de veac de căsnicie, au fost sărbătorite cum se cuvine, în mijlocul comunității pe care o onorează.


Autor: Aurelian LUNGU

Evenimentul s-a petrecut vineri, 10 octombrie, când venerabilele cupluri au îmbrăcat straiele cele mai alese și s-au întâlnit la Primărie, în cadru festiv, cu puțin înainte de ora 14. Au povestit, au schimbat impresii, au depănat amintiri și au făcut multe fotografii. Primarul Marius Grecu a ținut să-i felicite și le-a acordat tuturor diplome de excelență. „A fost un eveniment deosebit, un moment important atât în viaţa acestor familii, cât şi a întregii comunităţi pe care o reprezint“, mărturisește edilul. Apoi, alaiul ca de nuntă a pornit spre biserica ortodoxă din localitate, la ora 15.00, unde a fost oficiată o scurtă slujbă religioasă, după care „mirii“ şi cei apropiați lor au fost invitați să petreacă la o masă festivă. 


Surpriză plăcută

„Secretul celor 50 de ani în care am trăit împreună este respectul reciproc şi susţinerea în momentele grele. Am reuşit să trecem peste toate greutăţile şi am ajuns să aniversăm nunta de aur. Pentru noi este un moment foarte frumos. Mulţumim Primăriei Axente Sever pentru surprizele oferite astăzi“, a mărturisit Ioan Gabor, unul dintre localnicii sărbătoriți. În vârstă de 78 de ani, Ioan Gabor este cetăţean de onoare al comunei Axente Sever şi a scris, printre altele, o monografie a localităţii şi biografia revoluţionarului paşoptist Ioan Axente Sever. De asemenea, el a avut o contribuţie semnificativă la realizarea muzeului din incinta cetății fortificate.



Familii din comuna Axente Sever care împlinesc, în 2014, 50 de ani de căsătorie

Gabor Felicia și Ioan, Axente Sever nr. 548
Lup Sofia și Emil, Axente Sever nr. 359
Trif Maria și Alexandru, Axente Sever nr. 535
Goga Ana și Ioan, Axente Sever nr. 14
Rez Ana şi Vasile, Axente Sever nr. 157
Moloşit Lucreţia și Toma, Axente Sever nr. 285
Crişan Emilia şi Aurel, Axente Sever nr. 5Y
Oltean Maria și Precup, Agârbiciu nr. 419
Boariu Maria și Ioan, Agârbiciu nr. 163, 179
Micu Mărioara și Nicolae, Agârbiciu nr. 104
Cercea Ana și Ioan, Agârbiciu nr. 1
Pâzgu Georgeta și Petru, Agârbiciu nr. 42
    Trimite prin e-mail