joi, 16 octombrie 2014

Publicat la 10/16/2014 10:10:00 a.m. de Anonim

Aniversare sau parastas?


Casa Gazelor Naturale din municipiul Mediaş găzduieşte, mâine, un eveniment dedicat Şcolii Militare de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia“.

Evenimentul va cuprinde simpozionul intitulat „Şcoala tehnică de aviaţie Mediaş - prestigioasă instituţie de învăţământ militar românesc“ şi va fi prilejuit de aniversarea a 94 ani de la înfiinţarea şcolii. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Mediaş în colaborare cu Clubul Rotary, Asociaţia Culturală „Mediaşul Nostru“ şi Asociaţia Înţelepţilor în Sprijinul Societăţii.
Pe 18 octombrie 1920 a luat fiinţă, prin Înaltul Decret Regal al Regelui Ferdinand, „Şcoala de Meseriaşi Militari ai Aeronauticii“ pe aerodromul Pipera-București. Trei ani mai târziu, în anul 1921, efectivele şcolii au fost mutate la Mediaş, într-o fostă cazarmă de husari de pe timpul împărătesei Mariei Tereza. Însă, în urmă cu exact zece ani, în data de 4 octombrie 2004, după 84 de ani de existenţă neîntreruptă şi prestigioasă în urbea de pe malul Târnavei Mari, Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia“ a fost dislocată în garnizoana Boboc-Buzău, unde funcţionează într-o nouă structură împreună cu Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu“. (A. P.) 
    Trimite prin e-mail