miercuri, 15 octombrie 2014

Publicat la 10/15/2014 03:44:00 p.m. de Anonim

Acţiune caritabilă în Vitrometan


Medieşenii sunt aşteptaţi, vineri, în cartierul Vitrometan, să aprindă candele și să doneze pentru familiile nevoiaşe. Fiecare lumânare reprezintă o persoană aflată în nevoie.


Autor: Alex PÎNTEA

Acţiunea „Un milion de stele“ cuprinde şi în acest an municipiul de pe Târnava Mare. Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj va organiza un eveniment caritabil în cartierul Vitrometan. Acesta se va desfăşura vineri, începând cu ora 18.00, în parcarea bisericii greco-catolice „Sfinţii Petru şi Paul“, situată pe strada Sticlei, lângă sediul societăţii Transgaz.

Adelina BIRIȘ | manager proiect Centrul de Recuperare „Pruncul Isus“:  Și anul acesta am pregătit un moment artistic cu copii, dorind să creăm pentru ei o atmosferă plăcută și să-i ajutăm să devină parteneri activi în toate acțiunile caritabile pe care le întreprindem pentru beneficiarii pe care îi avem în grijă și asistare.

Eveniment de tradiţie

Participanţii la această acţiune vor aprinde lumânări, iar fiecare lumânare reprezintă o persoană aflată în nevoie. Scopul declarat al evenimentului este acela de strângere de fonduri  pentru familiile sărace, cărora prin intermediul donaţiilor li se vor asigura pachete cu alimente pentru masa de Crăciun. „Evenimentul «Un milion de stele», realizat de către toate organizaţiile Caritas din toată ţara, a ajuns la cea de-a cincea ediţie la Mediaş. Practic, se vor reaprinde candelele solidarităţii în cadrul celui mai amplu gest destinat persoanelor aflate în nevoie“, au explicat organizatorii.

Puterea exemplului

Fondurile obţinute anul trecut din donaţii au fost folosite pentru furnizarea de pachete alimentare pentru sărbătorile de iarnă, pentru asistenţă socio-medicală în cadrul programelor de îngrijire la domiciliu, pentru îngrijirea vârstnicilor şi pentru asistenţă socio-educativă oferită copiilor vulnerabili din comunitate. „În fiecare an, organizaţiile Caritas România se adresează societăţii civile, presei româneşti, dar şi autorităţilor, pentru a atrage atenţia asupra efectelor sărăciei cu care se confruntă milioane de oameni din România. Gestul simbolic de a aprinde o candelă pentru o persoană nevoiașă a devenit deja o tradiţie în cadrul evenimentului ajuns la cea de-a şasea ediţie naţională“, mai spun organizatorii.

Un milion de candele

În 45 de oraşe din România se vor aprinde simultan, în locuri publice, un milion de candele de către cei care vor să susţină o persoană nevoiaşă, un copil orfan, o persoană vârstnică singură sau o familie care trăieşte sub pragul sărăciei absolute. Toţi cei prezenţi vor putea să ofere şi o donaţie la faţa locului.
    Trimite prin e-mail