marți, 9 septembrie 2014

Publicat la 9/09/2014 11:29:00 a.m. de Anonim

Zilele Culturale ale Județului Sibiu continuă pe Valea Târnavelor | PROGRAM

Ediția de toamnă 2014 a Zilelor Culturale ale Județului Sibiu are programate pentru zilele de 13 și 14 septembrie acțiuni pe Valea Târnavelor, în Axente Sever, Șeica Mică, Șoroștin, Biertan și Mediaș. Programul include deja tradiționalul spectacol folcloric, caravana Astra Film, concerte și recitaluri de muzică clasică, târg de produse tradiționale și biblioatelier.


În ceea ce privește componenta turistică, Asociația Județeană de Turism Sibiu vă invită să descoperiţi farmecul Văii Târnavelor prin intermediul circuitului tematic „Energii creative pe Drumul fortificațiilor”, sâmbătă, 13 septembrie. Itinerarul excursiei propune descoperirea zonei de nord a judeţului Sibiu, renumită datorită peisajului cultural dominat de biserici fortificate, a așezărilor cu populații multiculturale, dar și pentru prezenţa unei surse importante de energie pentru România: gazul natural. 
Povestea „focurilor vii” va fi dezvăluită la Centrul de cercetare și documentare gaze naturale din Mediaș, unde participanții la excursie vor sărbători alături de localnici „Ziua gazistului”. Cu această ocazie, va fi vernisată expoziţiea „Omagiu focului” a artistului Ion Constantinescu. Periplul continuă cu vizitarea casei memoriale dedicată activităţii a trei mari personalităţi ale României: Hermann Oberth - părintele zborului spațial, Conrad Haas - inventatorul primei rachete în trepte cu combustibil, Dumitru Dorin Prunariu - primul cosmonaut român. 
Mediaşul îşi păstrează şi astăzi, după 800 de ani de existenţă, savoarea burgului medieval ce te îmbie să îl descoperi: construcţii arhitectonice variate, ornamente arhitecturale enigmatice, legende şi poveşti ce denotă un trecut important şi tainic. Toate vor fi descoperite pe îndelete alături de un ghid local consacrat, după care se va degusta savoarea vinului de pe Târnave în cramele Traube. La Axente Sever va fi prezentată istoria sistemului de apărare al bisericilor fortificate din Transilvania, dar şi „Ora de muzică clasică” oferită de ansamblul „Concertino” al Filarmonicii de Stat din Sibiu.
Preţul excursiei este de 55 de lei/persoană, iar participarea se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro, telefon 0269/218.121. Participanţii vor fi provocaţi să fie atenţi la explicaţiile ghizilor şi vor fi recompensaţi cu premii: un week-end cu cazare și masă oferit de Dafora Turism, albume și filme despre județul Sibiu.
Duminică, 14 septembrie, alăturați-vă caravanei „Zilelor culturale ale județului Sibiu” pentru a participa la programul cultural din localitatea Șoroștin. Caravana porneşte la ora 12.00 din parcarea sălii Thalia şi se întoarce din Șoroștin la ora 16.00. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail office@sibiu-turism.ro sau la numărul de telefon 0269/218.121, până vineri la ora 12.00.


Programul detaliat pentru VALEA TÂRNAVELOR

SÂMBĂTĂ, 13 SEPTEMBRIE

AXENTE SEVER
sala festivă a Primăriei                                   
18.00 Caravana ASTRA FILM: „JUDEȚUL SIBIU. Poarta de sud a Transilvaniei”/14 min.
Muzeul Cetate
18.15 „Ora de muzică clasică”  Filarmonica de Stat Sibiu - concert 30 min
Corul  de cameră „Caedonia” - concert 30 min 
Corul „Ioan Axente Sever”  -  concert 30 min
Grupul de copii „Valea Târnavelor”  din Axente Sever

BIERTAN
10.00-18.00 Biblioteca „Lada de breaslă”: expoziție de bijuterii hand-made și desene (cu vânzare)
centrul localității: Târg de produse tradiționale

MEDIAȘ 
Casa Gazelor Naturale
10.00 Ziua Gazistului.
Vernisaj expoziție „Omagiu focului”- artist Ion Constantinescu
Vizitarea centrului de cercetare și documentare gaze naturale

DUMINICĂ, 14 SEPTEMBRIE

ŞEICA MICĂ – ȘOROŞTIN
13.00 spectacol folcloric. Fanfara „Muzicienii Sibiului”. Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” şi soliştii: Aurelian Adam, Aurelian Suciu, Traian Stoiţă, Alina Bîcă, Nelu Albu, Camelia Cosma Stoiţă, Mariana Anghel și Sava Negrean Brudaşcu. Spectacolul va fi prezentat de Traian Stoiţă
ŞOROȘTIN
12.00 - 17.00: stand „Info turistice județul Sibiu”.  AJTS
Stand pe tema sustenabilităţii dezvoltării  rurale organizat de  Muzeul Astra

ȘEICA MICĂ 
Biblioteca de Turtă Dulce
15.00 Spune-mi o poveste despre satul tău! – biblioatelier de creație literară și rostire cu tâlc a poveștilor organizat de Biblioteca Județeană ASTRA
Primăria Șeica Mică
17.00 prezentare de rețetare și iscusințe culinare 

BIERTAN
10.00-18.00, Biblioteca „Lada de breaslă”: expoziție de bijuterii hand-made și desene (cu vânzare)
centrul localității: Târg de produse tradiționale

Expoziţie cu vânzare - standuri cu produse tradiţionale în localitatea Şoroștin
    Trimite prin e-mail