joi, 18 septembrie 2014

Publicat la 9/18/2014 11:12:00 a.m. de Redacţie

Vine asfaltul, vin banii

Societatea Gospodăria Comunală va turna covor asfaltic pe strada Brateiului, de la intrarea în municipiul Mediaş până la bariera de la calea ferată. În paralel, se vor executa plombări pe arterele principale. Există veşti bune şi pentru angajaţii societăţii: aceştia au primit un salariu restant şi în perioada următoare vor primi alte trei.


Autor: Alex PÎNTEA

Deblocarea conturilor societăţii Gospodăria Comunală îi oferă acesteia posibilitatea de a efectua lucrări de infrastructură. Săptămâna aceasta încep şi asfaltările, iar primul punct în care se va interveni este strada Brateiului. „Gospodăria Comunală are posibilitatea de a efectua mai multe lucrări care până acum au fost imposibil de realizat şi aici mă refer la unele lucrări de infrastructură. În urma discuțiile și negocierilor pe care le-am purtat atât eu, cât și conducerea Gospodăriei Comunale, am ajuns la acorduri cu unele societăți furnizoare de materiale, iar în urma încheierii acestor acorduri vom începe asfaltarea străzii Brateiului“, a anunțat Orosz Csaba, administratorul public al municipiului Mediaş.

Depinde de vreme

Pe lângă strada Brateiului, operatorul de drumuri va interveni cu plombe pe principalele artere de circulaţie din oraş. Intenţia este ca, în funcţie de vreme, să se intervină pe un număr cât mai mare de străzi posibil. Un obiectiv important pentru municipalitate este Şoseaua Sibiului. „Vom pregăti și terenul pentru plombarea arterelor principale și a străzilor intens circulate. De asemenea, dacă vremea ne permite, încercăm să asfaltăm cât mai multe străzi până la iarnă. Aici mă refer chiar și la Șoseaua Sibiului, pentru că există o porțiune de drum care a fost cuprinsă pentru asfaltare în acest an și mă refer la tronsonul de la Muzeul «Hermann Oberth» până la societatea Vitrometan. Sper ca și acest sector de drum să apucăm să îl asfaltăm“, a mărturisit city managerul.

Se plătesc salariile

Angajaţii operatorului de drumuri şi-au primit, la sfârşitul săptămânii trecute, salariul pe luna august, iar în următoarele săptămâni, aceştia vor primi prin mandat poştal alte trei salarii. „Toți cei 62 de angajați ai Gospodăriei Comunale Mediaș au primit salariile aferente lunii august, urmând ca în următoarele 45 de zile să primească prin poștă și salariile aferente lunilor mai, iunie și iulie din fondul de garantare al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu. Bineînțeles că mai există câteva salarii restante, iar pentru a le primi şi pe acestea, angajații trebuie să se înscrie la masa credală“, a mai explicat administratorul public al municipiului de pe Târnava Mare. 

În insolvenţă

De la sfârşitul lunii august, operatorul de drumuri Gospodăria Comunală se află oficial în insolvenţă şi are un administrator special. Consiliul Local Mediaş a aprobat, în şedinţa ordinară desfăşurată luna trecută, numirea acestuia. Cu zece voturi pentru, şase abţineri şi un vot împotrivă, a fost numită în această funcţie Lavinia Panu, cea care ocupă şi funcţia de director al societăţii.
    Trimite prin e-mail