sâmbătă, 6 septembrie 2014

Publicat la 9/06/2014 12:26:00 p.m. de Redacţie

Semnal de alarmă! Alb-negrii au înregistrat al doilea eşec consecutiv în campionat

Gaz Metan Mediaș a pierdut prima partidă pe teren propriu din acest sezon şi a doua consecutivă în campionat. Formaţia lui Cristi Dulca a fost învinsă de Pandurii Târgu-Jiu. Campionatul ia pauză săptămâna aceasta, apoi, pentru gazişti, urmează o deplasare foarte dificilă pe terenul campioanei Steaua Bucureşti.


Autor: Alex PÎNTEA

Înfrângerea din campionat, în fața Pandurilor, a trimis Gazul pe locul 10 în clasamentul Ligii I. Gaziştii au controlat prima jumătate de oră a partidei disputate pe teren propriu, iar Alexandru Buziuc a avut şansa de a deschide scorul de două ori în doar cinci minute. Mai întâi, în minutul 22, acesta a reluat spectaculos peste poartă o centrare primită de la Romeo Roberto, apoi, în minutul 25, a trimis o lovitură de cap puţin peste transversala porţii lui Răzvan Stanca. În minutul 35, oaspeţii au deschis scorul la prima acţiune periculoasă, atunci când Alin Buleică a scăpat singur spre poarta lui Pleşca. 

A lipsit prospeţimea

În repriza a doua, tehnicianul Cristi Dulca a forţat atacul prin introducerea lui Dan Roman. Părea că sunt șanse pentru egalare, însă lovitura de cap a lui Roman a trecut pe lângă poarta adversă. Cu patru minute înainte de final, Valentin Creţu a atins mingea cu mâna în careul de 16 metri, centralul întâlnirii a dictat lovitură de pedeapsă, iar Matulevicius a stabilit scorul final al întâlnirii: 2-0 pentru formaţia lui Petre Grigoraş, care i-a eliminat pe alb-negri şi din Cupa Ligii.


Dulca, dezamăgit

La finalul partidei pierdute în compania Pandurilor, tehnicianul alb-negrilor nu şi-a ascuns dezamăgirea. El consideră că formaţia sa a făcut cel mai slab meci din acest sezon şi că trebuie să îşi revină în condiţiile, în care va întâlni, etapa viitoare, campioana en-titre, Steaua Bucureşti. „Noi am început bine meciul. Ambele echipe au jucat slab, ei nu au avut ocazii deloc în prima parte. Dacă marca Buziuc la una dintre cele două ocazii pe care le-a avut, alta era soarta meciului. Pandurii nu au avut nimic în afară de goluri! Din păcate, noi am fost fără ritm, fără presiune, fără nimic. Este un moment destul de dificil pentru noi, dar am încredere că ne putem reveni“, a comentat Cristi Dulca.

Cenușă în cap

Portarul Răzvan Pleşca a recunoscut, la finalul partidei pierdute pe teren propriu cu Pandurii Târgu-Jiu, că echipa sa nu a fost suficient de concentrată şi nu a muncit în teren aşa cum a făcut-o în primele patru etape, iar din aceste motive a pierdut. „Înfrângerea se explică prin faptul că ei erau într-o situaţie mai grea decât noi, au avut mai multă determinare şi aşa au câştigat, chiar dacă şi cu puţină şansă. Noi încă nu ne-am revenit din beţia primelor etape, când ne-a mers foarte bine. Asta este o meteahnă a noastră, a românilor. Începem bine, iar pe urmă ne credem prea buni, nu mai muncim la fel de mult, aşa că şi rezultatele sunt mult mai slabe“, a conchis Pleşca.

Provocare dublă

Microbiștii medieșeni au două motive serioase să aibă emoții în zilele următoare. Naționala noastră debutează în preliminariile Euro 2016. România întâlnește Grecia la Atena, pe stadionul Karaiskakis, duminică, 7 septembrie, la ora 21.45. Din acest motiv, campionatul Ligii I este întrerupt. Însă vinerea viitoare, pe 12 septembrie, de la ora 21.00, Gaz Metan joacă în deplasare împotriva Stelei.
    Trimite prin e-mail