miercuri, 24 septembrie 2014

Publicat la 9/24/2014 01:53:00 p.m. de Redacţie

Sănătate cu mijloace naturale

După şase luni de colaborare, dr. Ladislau Rosenberg şi jurnalistul Mircea Hodârnău lansează mâine un material multimedia, în premieră la Mediaş. Lansarea DVD-ului „Terapia Rose“, va avea loc în Casa Gazelor Naturale, începând cu ora 17.00. „«Terapia Rose» are la bază cei aproape 40 de ani pe care i-am consacrat studiului, cercetării şi practicii din domeniul diverselor metode ale medicinii complementare şi alternative, ca: fitoterapia, aromaterapia, apiterapia, homeopatia, dietoterapia, terapiile manuale, care mi-au permis dezvoltarea unui model de terapie naturistă proprie şi o viziune specifică asupra stării de sănătate şi boală“, explică dr. Rosenberg.


Autor: Aurelian LUNGU

Formatul cărţii este de DVD, deoarece autorul încearcă să combine şi să amplifice informaţiile referitoare la diverse domenii de aplicare ale terapiei „Rose“, prin puterea sinergică a unor filme video, cu textul şi imaginile aferente. Produsul se poate vizualiza şi pe tabletă sau telefon mobil. 


Nivelul următor

Prefaţa a fost realizată de dr. Dan Mihai Rusu şi materialul a apărut cu sprijinul doamnei Olentina Tarnău, Diamant Fondator Life Care. „Odată cu implicarea mea mai mult în social media, m-am gândit că un segment important al cititorilor mei sunt interesaţi de probleme de sănătate. Decât să mă apuc să preiau materiale gata realizate de pe unele site-uri de specialitate, m-am gândit să apelez la specialistul medieşean care este mult mai credibil şi o sursă de prima mână în realizarea materialelor. Colaborarea cu dr. Ladislau Rosenberg a început în prima parte lunii martie a anului 2014. Domnia sa realiza de o bună bucată de vreme o emisiune săptămânală la Radio Ring, abordând aceeaşi temă. În urma propunerii mele de a posta pe Mediaş News Blog o «pastilă» asemănătoare, dar în format video, am început colaborarea care iată că acum duce şi la aparţia acestui material în premieră la Mediaş. Personal, văd acest proiect ca unul de informare sanitară foarte necesar“, motivează jurnalistul și bloggerul Mircea Hodârnău.



Puterea informației

Internetul oferă o șansă nesperată tuturor celor preocupați de sănătate să se informeze corect și să prevină sau să trateze o gamă largă de afecțiuni, este de părere și specialistul Ladislau Rosenberg. „Amândoi credem în puterea social media în diseminarea informaţiei, care datorită Internetului devine accesibilă unui număr nelimitat de utilizatori, oferind astfel o şansă uriaşă în educarea lor. «Terapia Rose» are la bază cei aproape 40 de ani pe care i-am consacrat studiului, cercetării şi practicii din domeniul diverselor metode ale medicinii complementare şi alternative, ca: fitoterapia, aromaterapia, apiterapia, homeopatia, dietoterapia, terapiile manuale, care mi-au permis dezvoltarea unui model de terapie naturistă proprie şi o viziune specifică asupra stării de sănătate şi boală. Am convingerea că informaţia din domeniul sănătăţii joacă un rol important în lupta noastră permanentă împotriva bolilor. Cred că informarea corectă a oamenilor, indiferent de vârstă, de starea lor socială şi de educaţia lor, este un factor decisiv în profilaxia numeroaselor maladii, care macină societatea modernă. Marea majoritate a bolilor civilizaţiei secolului nostru, cum sunt: bolile cardiovasculare, diversele forme de cancer, diabetul, obezitatea, boala Alzheimer ş.a., ar putea fi prevenite în mod eficient dacă am acorda mai multă atenţie educaţiei sanitare. Astfel, ar putea fi reduse semnificativ mortalitatea provocată de aceste maladii, iar calitatea vieţii multor pacienţi ar fi ameliorată“, adaugă dr. Rosenberg.

Specialist recunoscut

Ladislau Rosenberg este doctor în ştiinţe medicale, cu o teză din domeniul cercetării plantelor medicinale şi aromatice. Între 1998 și 2010, a ocupat postul de conferenţiar, şef de disciplină, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, iar din 2013 este profesor asociat la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. După 1990, a lucrat ca şi consultant în diverse proiecte ale unor organisme internaţionale: Europharm Forum, UNESCO, UE, World Bank şi FAO. Este autorul a cinci cărţi şi 65 de articole ştiinţifice, publicate în reviste de specialitate din ţară şi de peste hotare şi membru în numeroase societăţi ştiinţifice de profil: Societatea de Fitoterapie din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Societatea de Ştiinţe Farmaceutice.

Jurnalist cu ștate vechi

Mircea Hodârnău are o carieră de peste 20 de ani de jurnalism. Este absolvent al BBC Radio School, a activat în Mediaş la cele două posturi de radio şi a colaborat şi cu altele din ţară şi străinătate. Din anul 2009, are site-ul personal Mediaș News Blog şi este foarte implicat în social media. A fost de mai multe ori premiat pentru blogul său şi este medieşeanul cu cea mai bună poziţionare în Zelist şi în Campionatul Naţional de Blogging. După câştigarea notorietăţii în social media, Mircea este mereu invitat la evenimente şi conferinţe, fiind prezent la mai multe ediţii Social Media Summit şi blogger acreditat la Webstock, cea mai mare conferinţă de social media din România care reuneşte în fiecare an comunitatea online locală. În anul 2011 a coordonat proiectul „Mediaş Mentorship“ la Casa Gazelor Naturale, oferind tinerilor posibilitatea de a fi îndrumaţi în carieră şi de a obţine sfaturi despre domeniul lor de interes de la profesionişti din diverse companii şi organizaţii medieşene sau naţionale. Debutul editorial a avut loc în anul 2013, cu volumul „Mediaşul radiofonic 1950 -2013“, şi un an mai târziu a lansat a doua carte, „Speranţe pe cartelă“.
    Trimite prin e-mail