vineri, 19 septembrie 2014

Publicat la 9/19/2014 07:39:00 a.m. de Redacţie

Meditur organizează o acţiune de informare pe tema transportului electric

Ziua Europeană a Troleibuzelor va fi marcată şi în acest an la Mediaș, printr-o acţiune de informare a călătorilor cu privire la transportul electric şi beneficiile acestuia. Scopul principal este acela de îmbunătăți competitivitatea transportului public în zonele urbane și de a promova transportul electric pretutindeni în lume.


Autor: Alex PÎNTEA

Iniţiativa marcării Zilei Europene a Troleibuzelor le aparţine partenerilor din organizaţia Trolley Motion. De altfel, Mediaşul nu se află la prima acţiune dedicată acestei zile. Operatorul de transport local a decis ca și anul acesta să organizeze o acţiune de informare a călătorilor, sâmbătă, 20 septembrie, în condițiile în care transportul electric este mai eficient din punct de vedere energetic și mai puțin poluant pentru mediul înconjurător.

25 de ani de transport electrificat

La sfârşitul săptămânii trecute, municipiul de pe Târnava Mare a aniversat 25 ani de transport electrificat de călători. Cu acest prilej, societatea Meditur a organizat un simpozion la Casa Gazelor Naturale la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai transportatorilor publici din România. „Ziua de 20 septembrie, Ziua Europeană a Troleibuzelor, va fi marcată la Mediaș prin informarea călătorilor cu privire la transportul electric şi beneficiile acestuia. Meditur prestează serviciul de transport public local de călători încă din anul 1953. În anul 1989, Mediașul devine primul municipiu nereședință de județ din România care introduce acest sistem de transport ecologic cu troleibuze. Situația a rămas neschimbată până în ziua de azi şi ne bucurăm că suntem printre puținele orașe din țară care încă mai beneficiază de acest sistem de transport. Acesta a fost, de fapt, şi motivul pentru care Meditur a aniversat 25 de ani de transport electric de călători“, adaugă Dan Voinea, directorul general al societăţii Meditur.


Gratuitate pentru elevi

Elevii din municipiul Mediaş ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale societăţii Meditur. Anunţul a fost făcut de către primarul Teodor Neamţu, care spune că municipalitatea intenţionează să ofere gratuitate totală pentru elevi. În prezent, aceştia plătesc abonamentul la jumătate de preţ. „Parțial am introdus gratuitatea pentru elevii din Mediaș și avem în intenție să introducem gratuitatea totală pentru elevii din oraș. Acest lucru va fi realizat în conformitate cu Legea învățământului. Cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2015 vom acorda gratuitate pentru elevii din Mediaș“, a precizat Neamțu, prezent la simpozionul care a marcat 25 de ani de transport electrificat în municipiul de pe Târnava Mare.

A cincea ediţie

Prima zi europeană a troleibuzelor, un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, a fost sărbătorită pe 18 septembrie 2010, în oraşe europene precum Salzburg, Brno, Eberswalde, Gdynia, Parma, Leipzig şi Szeged. Iniţiativa organizării acestui eveniment a aparţinut municipalităţilor raliate parteneriatului european Trolley.
    Trimite prin e-mail