joi, 18 septembrie 2014

Publicat la 9/18/2014 10:30:00 a.m. de Redacţie

Masă rotundă la Muzeul Municipal

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaș organizează, în această după-amiază, o masă rotundă cu tema „300 de ani de la martiriul domnitorului Constantin Brâncoveanu“. 


Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul se va desfăşura la sediul Muzeului Municipal şi este realizat în colaborare cu Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Regiunea 1 Sibiu - Mediaş, cu sprijinul comisarului şef în rezervă Marian Dumbreanu. Anul 2014 a fost denumit simbolic „Anul Brâncoveanu“, în condiţiile în care în luna august s-au împlinit trei secole de la moartea domnitorului valah Constantin Brâncoveanu, împreună cu patru dintre fiii săi. „Având în vedere faptul că în data de 15 august 2014 s-au împlinit 300 de ani de la moartea martirică a domnitorului valah Constantin Brâncoveanu, împreună cu patru dintre fiii săi, pentru promovarea spiritului românesc şi susţinerea valorilor naţionale, acest an a fost denumit simbolic «Anul Brâncoveanu». Prin urmare, pentru a marca un personaj cu o influenţă covârşitoare atât în cultura, arhitectura, cât şi în arta tradiţională, Muzeul Municipal Mediaş organizează acest eveniment“, au explicat organizatorii.
În cadrul mesei rotunde vor fi susţinute mai multe prelegeri. Astfel, prof. univ. dr. Vasile Dobrescu de la Universitatea „Petru Maior“ din Târgu Mureş va susţine o prelegere cu subiectul „Cultura în epoca lui Brâncoveanu“, prof. Mihai Monoranu - lucrarea „Tipăriturile în vremea domnitorului Brâncoveanu“, prof. dr. Felician Suciu, de la Târgu Mureş, va prezenta prelegerea „Din biografia lui Constantin Brâncoveanu“, iar colecţionarul medieşean Romeo Stoia va vorbi despre „Constantin Brâncoveanu în filatelie“.
    Trimite prin e-mail