joi, 25 septembrie 2014

Publicat la 9/25/2014 08:00:00 a.m. de Redacţie

Gaz Metan a câştigat în campionat, dar a fost eliminată din Cupă de o formaţie din Liga a doua


Gruparea de pe Târnava Mare a întrerupt seria negativă cu un succes în faţa Viitorului. Formaţia lui Cristi Dulca s-a impus zdrobitor, prin golurile marcate de Roman şi Figliomeni în prima repriză, respectiv Ciprian Petre cu un eurogol în finalul meciului. În urma acestui rezultat, Mediașul a urcat pe poziţia a opta în clasamentul Ligii I. Marţi, Gaz Metan a fost eliminată din şaisprezecimile Cupei României de Rapid CFR Suceava, formaţie care evoluează în Liga a doua. Sâmbătă, gaziştii joacă din nou acasă, în campionat, cu moldovenii de la Ceahlăul.


Autor: Alex PÎNTEA

După trei eşecuri consecutive în campionat, Gaz Metan avea mare nevoie de victorie în faţa echipei lui Gheorghe Hagi. Alb-negrii au reuşit să deschidă scorul foarte repede. În minutul 12, Ciprian Petre a centrat în careu pentru lovitura de cap a lui Dan Roman. Atacantul a înscris la primul său joc ca şi titular, după accidentarea care l-a ţinut opt luni departe de gazon. Cu zece minute înainte de pauză, Gazul şi-a dublat avantajul prin reuşita lui Cosimo Figliomeni. Italianul a profitat de gafa portarului Balauru, care a bâlbâit mingea la marginea careului, l-a deposedat şi a marcat simplu. Viitorul a redus din diferenţă în minutul 69, prin golul marcat direct din lovitură liberă de Mitrea, iar scorul final, 3-1 pentru Gaz Metan, l-a stabilit Ciprian Petre. Acesta a pătruns în careu şi a şutat superb în vinclul porţii adverse.

Victorie meritată 

La finalul partidei câştigate în faţa Viitorului, tehnicianul Gazului Metan a explicat că formaţia sa merita victoria. Cristi Dulca s-a declarat bucuros pentru reuşita lui Dan Roman. „Era normal să ne dorim foarte mult victoria. Am dominat meciul încă de la început. Mă bucur pentru Dan Roman că a marcat. El şi-a dorit foarte mult să înscrie, în ultimele săptămâni s-a antrenat foarte bine, a muncit mult. Este foarte importantă victoria şi cele trei puncte. Nu am avut emoţii, am avut, însă, ambiţie şi determinare. Ciprian Petre a dat şi el un gol frumos, îl felicit, una peste alta toate golurile au fost frumoase“, a comentat Dulca.


Eliminaţi din Cupa României

Marţi după-amiază, Gaz Metan a evoluat în şaisprezecimile Cupei României, în deplasare pe terenul formaţiei Rapid CFR Suceava, din Liga a II-a. Dulca a început partida în formula: Milos Buchta, Valentin Creţu, Sergiu Muth, Jasmin Trtovac, Romeo Robert, Cristian Todea, Andrei Enescu, Alexandru Curtean, Azdren Lllullaku, Florin Dan şi Alexandru Buziuc. După o primă repriză încheiată fără gol, formaţia gazdă a fost ceva mai periculoasă în actul secund, care s-a încheiat până la urmă tot cu scor alb. Singurul gol al partidei a fost marcat abia în minutul 103, al prelungirilor partidei, de M. Negru. Pe lângă eliminarea din Cupă, gaziştii l-au pierdut şi pe fundaşul Jasmin Trtovac, care s-a accidentat la genunchi şi nu a putut încheia partida pe iarbă.

Nu va fi ușor

Pentru Gaz Metan urmează o partidă în campionat, tot pe teren propriu, la fel ca şi cea din runda precedentă. La Mediaş vine Ceahlăul Piatra Neamţ, formaţie care a remizat etapa trecută pe teren propriu cu FC Braşov. Cele două combatante sunt vecine de clasament: alb-negri sunt pe locul al optulea, iar moldovenii ocupă poziţia a noua şi au acelaşi număr de puncte, 11, însă sunt despărţite de golaveraj. Sezonul trecut, gaziştii au câştigat ambele confruntări cu Ceahlăul, cu scorul de 3-1 pe teren propriu şi cu 1-0 în deplasare, partida desfăşurată în luna aprilie a acestui an la Piatra Neamţ. În aceste, condiţii se anunţă a fi un meci aprig disputat, ambele echipe având nevoie de punctele puse în joc.

A jucat Curtean

Mijlocaşul Alexandru Curtean, recent transferat la Gaz Metan, a fost folosit în partida de Cupă cu Rapid CFR Suceava, chiar dacă nu se află, deocamdată, în cea mai bună formă fizică. Rămâne de văzut dacă Dulca va miza pe el şi în campionat.
    Trimite prin e-mail