miercuri, 24 septembrie 2014

Publicat la 9/24/2014 02:33:00 p.m. de Redacţie

Bursă studenţească. Participarea este gratuită

Tinerii care vor să se angajeze au acum această şansă. Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează vineri o bursă a locurilor de muncă special pentru ei.


Autor: Margareta LUPU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu le oferă tinerilor absolvenţi şansa de a-şi găsi un loc de muncă. Astfel, vineri, 26 septembrie, are loc „Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi“. În Sibiu, evenimentul va avea loc la Universitatea „Alma Mater“, pe Calea Dumbrăvii nr. 28-32, iar la Mediaş, la Casa Schuller, din Piaţa Regele Ferdinand nr. 16, începând cu ora 9.00. „Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt”, explică Dana Radu Crenguţa, consilier superior în cadrul AJOFM Sibiu.

Aproape 400 de locuri

Agenţii economici care vor participa la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerințele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici, cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită. În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise invitaţii către 70 agenţi economici din judeţ. Până la această dată, 34 dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă - 20 la Sibiu şi 14 la Mediaş - punând la dispoziţie un total de 367 locuri de muncă vacante, din care aproape 70 la Mediaș. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoane fără studii superioare şi se adresează meseriilor/calificărilor precum cusător piese din piele şi înlocuitori, lucrător comercial, vânzător, muncitori necalificaţi în confecţii, operatori maşini unelte cu comandă numerică, frezor, sudor şi altele, oferta fiind completată de 39 de locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare - economist, inginer mecanic, inginer instalaţii etc. 

Rezultate bune

Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească. În acest sens, angajatorii care doresc să participe la bursă pot să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51A, tel/fax 0269-210882 sau 0269-230089 sau Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mediaş, str. Aurel Vlaicu nr. 31-33, tel. 0269-843731. La bursa dedicată absolvenţilor organizată anul trecut şi-au găsit un loc de muncă 106 persoane în diverse meserii, 21 dintre acestea având studii superioare şi 85 - persoane fără studii superioare.
    Trimite prin e-mail