joi, 21 august 2014

Publicat la 8/21/2014 11:30:00 a.m. de Redacţie

Victorie în cel mai important meci de până acum

Gazistul Cosimo Figliomeni a adus trei puncte importante formaţiei sale în partida cu Universitatea Craiova.


Autor: Alex PÎNTEA

Un nou succes în debutul de campionat pentru echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș. Formaţia antrenată de Cristi Dulca a învins la limită, cu scorul de 1-0, CS Universitatea Craiova prin golul marcat în prima repriză de italianul Cosimo Figliomeni (foto). În urma acestui rezultat, alb-negrii se menţin între primele şase echipe din Liga I.

Cosimo FIGLIOMENI
Gol şi ocazii clare

Gaziştii au început în forţă partida cu Universitatea Craiova, iar în minutul 2 au avut şansa de a deschide scorul prin Aymen Tahar, mingea trimisă de acesta fiind respinsă de pe linia porţii. Golul a venit în minutul 34, atunci când italianul Figliomeni a preluat o minge la marginea careului de 16 metri şi a şutat fără speranţe în vinclul porţii lui Straton. Craiovenii au încercat să revină în repriza a doua, fără să fie, însă, cu adevărat periculoşi la poarta lui Răzvan Pleşca. De partea cealaltă, gaziştii au controlat ostilităţile din teren şi au avut şansa chiar să mai înscrie. În prelungirile partidei, Dan Roman a scăpat singur spre poarta adversă însă Straton a reuşit să evite golul cu numărul doi.

Meci foarte important

La finalul partidei câştigate în faţa Universităţii Craiova, tehnicianul gaziştilor a explicat că formaţia sa avea nevoie de victorie pentru a demonstra continuitate în evoluţii. Cristi Dulca a mai spus că este foarte important faptul că Gaz Metan a primit un singur gol în primele patru etape de campionat. „Acest meci cu Universitatea Craiova a fost cel mai important din acest campionat, pentru că veneam după trei rezultate pozitive şi aveam nevoie de continuitate în evoluţie. Pentru noi, este foarte important că pînă acum am primit un singur gol. Asta înseamnă că avem o organizare foarte, foarte bună, iar lucrul acesta mă bucură“, a declarat Dulca.

Deplasare în Gruia

Gruparea de pe Târnava Mare are luni seară o deplasare dificilă pe terenul formaţiei CFR Cluj. Partida va fi ultima din etapa cu numărul cinci a Ligii I. „Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece pentru că urmează trei meciuri grele pentru noi. Mai întâi, jucăm cu CFR Cluj, urmează disputa cu Pandurii Târgu-Jiu, iar apoi vom întâlni campioana Steaua Bucureşti. Sperăm să scoatem maxim posibil şi din aceste partide, mai ales că avem un moral bun“, a mai explicat Cristi Dulca.
    Trimite prin e-mail