miercuri, 13 august 2014

Publicat la 8/13/2014 01:37:00 p.m. de Anonim

Rock și cultură. Festivalul ARTmania a transformat și în acest an Sibiul | FOTO

Cea de-a noua ediție a festivalului ARTmania din Sibiu s-a încheiat duminică, 10 august, cu un palmares record de evenimente în istoria festivalului: 25 de concerte organizate în patru locații distincte, special amenajate pentru a încânta toate genurile de rockeri - symphonic, heavy, doom și black metal, post-rock, progressive, experimental sau alternative rock.


Cel puțin 10.000 de spectatori au fost prezenți în cele trei zile de concerte ale festivalului, aglomerați în Vampires’ Den, scena principală a festivalului, lejeri în Piața Mare și foarte aerisiți în curtea Palatului Brukenthal și a Casei Altemberger sau la Teatrul Gong, locația indoor folosită în zilele cu amenințări meteorologice.


Alături de Muzeul Național Brukenthal, cel mai activ partener din acest an, Complexul Național Muzeal și Biblioteca ASTRA, Tuborg, Jack Daniel’s, Naturlich, Cărturești, Dracula International Film Festival și o echipă de peste 180 de angajați și voluntari, ARTmania Festival a oferit o experiență inedită publicului segmentat și dedicat în acest an fiecărei zone din program: Vampires’ Den, Piața Mare, Altemberger și Brukenthal Stage.


Cel mai nou și discutat spațiu al acestei ediții, a fost în mod evident, Vampires’ Den, rezultatul transformării unor hale industriale și a spațiilor adiacente, parte a complexului Balanța, într-o experiență de festival, în stilul ARTmania. O mare provocare pentru organizatori, cu rezultate parțial apreciate. Părerile sunt împărțite, iar activitățile complementare nu au lăsat prea mult timp de analiză "vampirilor" însetați de cultură. Pe scena principală au fost prezentate 14 concerte în cele două zile și diametral opus dar compatibil, publicul a stat la filme, a citit cărți și s-a jucat cu Happy Color, a învățat să tatueze și s-a machiat ca în filmele de groază, a fost la shopping de muzică, haine și accesorii pentru rockeri.


În programul general s-au remarcat câteva evenimente surprinzătoare pentru piața de evenimente din România și monumentale pentru publicul prezent la ARTmania Festival Sibiu: Peter Hammill (VdGG) și 65daysofstatic, parte a noii scene de Post Rock inițiată în acest an. Publicul a reacționat extraordinar de bine la Therion și Eluveitie, iar în Piața Mare mii de oameni au ascultat Alternosfera într-o atmosferă de libertate totală.


ARTmania Festival împlinește în 2015 zece veri de festival și se desfășoară în primul weekend din august, după următoarea structură: un abonament va fi valabil în toate locațiile comunicate, cu o extensie pentru locațiile cu locuri numerotate. Presale-urile încep de la 75 lei pe shop.artmania.ro, preț valabil până la sfârșitul lunii octombrie. Pentru mai multe informații vă așteptăm cu noutăți pe www.artmaniafestival.ro sau www.facebook.com/artmania.festival. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu.




Mai multe fotografii pe pagina noastră de Facebook.
    Trimite prin e-mail