vineri, 1 august 2014

Publicat la 8/01/2014 02:00:00 a.m. de Anonim

Liga I: Gazul are presiune!

Formaţia lui Cristi Dulca a debutat cu dreptul: 3-0 în deplasare cu FC Botoşani.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaș a început cu o victorie clară noul sezon al Ligii I de fotbal. „Răzeșii“ din Botoşani au fost învinși la scor de neprezentare, prin golurile marcate de Cristian Todea, Aymen Tahar şi Cosimo Figliomeni. Rezultatul clasează gruparea de pe Târnava Mare pe podiumul Ligii I după prima etapă.

Au marcat repede

Gaziştii au deschis scorul în secunda 63 a partidei de la Botoşani. Romeo Roberto a centrat în careul de 16 metri, iar căpitanul Cristian Todea a marcat cu o lovitură de cap. De partea cealaltă, Attila Hadnagy a nimerit bara transversală, tot cu o lovitură de cap, în minutul 28, iar la pauză alb-negrii au intrat cu 1-0. Gaz Metan şi-a dublat avantajul în minutul 54. Azdren Llullaku a şutat din careu, iar un fundaş advers a atins mingea cu mâna. Centralul întâlnirii a indicat punctul cu var, apoi Aymen Tahar a transformat lovitura de pedeapsă. În minutul 88, italianul Cosimo Figliomeni a fost deschis excelent în adâncime şi a marcat pe lângă portarul oaspeţilor, stabilind scorul final al întâlnirii.

Peste aşteptări

La finalul partidei câştigate în deplasare, tehnicianul Gazului Metan a recunoscut că nu se aştepta ca formaţia sa să câştige cu acest scor. Cristi Dulca spune că jucătorii săi au dat dovadă de caracter. El i-a dedicat victoria lui Dan Roman, cel care şi-a rupt piciorul la sfârşitul anului trecut în partida de la Botoşani. „A fost un meci în compania unei echipe foarte bune. Ştiam că Botoşaniul este o echipă care pasează foarte mult, îşi crează oportunităţi de a marca. Noi ne-am pregătit foarte bine pentru acest joc, am reuşit să înscriem foarte repede, după care am închis jocul. Nu mă aşteptam să câştig cu 3-0. Asta e dovada caracterului jucătorilor, care au înţeles ceea ce trebuie să facă. Vreau să-i dedic victoria lui Dan Roman, care şi-a rupt piciorul anul trecut pe acest teren. Nouă ne-au lipsit trei jucători de bază şi mi-a fost frică de acest meci. Eu cred că a fost o victorie meritată“, a conchis Dulca.

Moldovenii întorc vizita

În etapa următoare, Gaz Metan primeşte la Mediaş vizita unei nou-promovate. Partida cu formaţia antrenată de fostul internațional Marius Lăcătuş, CSMS Iaşi, este programată luni după-amiază, de la ora 18.30.
    Trimite prin e-mail