vineri, 1 august 2014

Publicat la 8/01/2014 08:30:00 a.m. de Anonim

La vânătoare de cerșetori


Primăria Mediaş spune: „Stop cerşetoria!“. Municipalitatea va demara o campanie de informare menită să oprească acest fenomen care ia amploare atât în municipiul de pe Târnava Mare, cât şi la nivel naţional.

Reprezentanţii administraţiei locale şi-au propus să îi convingă pe medieşeni să nu le mai dea bani cerşetorilor. „Poliţia Locală identifică zilnic 5-6 persoane care apelează la mila publică în apropierea lăcaşelor de cult, dar și în alte zone intens circulate din municipiu. Printre aceste persoane se regăsesc în mod constant minori și vârstnici. Majoritatea acestora sunt din zone limitrofe Mediașului, dar și din județe precum Galați, Ialomița sau Sălaj“, a precizat Alina Ştefan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. 
Mesajele campaniei îi avertizează pe medieşeni că încurajarea acestui fenomen ilegal nu va rezolva problemele cerşetorilor. „Pentru că eradicarea acestui fenomen nu este posibilă fără sprijinul medieșenilor, în perioada următoare, municipalitatea pregătește o campanie de informare prin care se va atrage atenția asupra unor realități precum faptul că un cerșetor câștigă lunar aproape 5.000 de lei profitând de mila noastră sau că bătrânii sau copiii puși să cerșească de rețele de exploatatori sunt maltratați și le sunt luați bani“, conchide Alina Ştefan. (A. P.)
    Trimite prin e-mail