miercuri, 13 august 2014

Publicat la 8/13/2014 10:22:00 a.m. de Anonim

Doi medieșeni, cercetați pentru tâlhărie. Ar putea ajunge după gratii pentru o borsetă și un telefon

Doi tineri din Mediaș sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Pentru unul dintre ei s-a dispus deja arestarea preventivă.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale (BIC) Mediaş au dat de urma a doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie, anunță biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al județului (IPJ) Sibiu.
Astfel, în urma investigațiilor, poliţiştii au motive întemeiate să creadă că, în seara de 6 august, un bărbat în vârstă de 20 de ani, domiciliat în municipiul Mediaş, a smuls o borsetă din mâna unei persoane. "Fapta a avut loc în jurul orei 21.00, în mediul stradal. Ulterior, suspectul a aruncat borseta pe traseul pe care a fugit, fiind recuperată de poliţişti şi predată victimei. Bonurile valorice găsite de suspect în borseta au fost vândute, iar banii obţinuţi în urma vânzării acestora, precum şi restul banilor găsiţi au fost cheltuiţi de către suspect la jocuri de noroc", au precizat reprezentanții IPJ Sibiu. Împotriva suspectului s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Magistrații medieșeni au decis, ieri, că nu se impune arestarea preventivă, așa că tânărul se va afla doar sub control judiciar pe perioada cercetării penale. 
Pe de altă parte, instanța a decis, tot ieri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui alt tânăr din Mediaș cercetat pentru tâlhărie. Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, este principalul suspect al unei infracţiuni de tâlhărie calificată, faptă săvârşită în noaptea de 10/11 mai, în jurul orei 4.00, în municipiul Mediaş. "Poliţiştii BIC Mediaş au stabilit faptul că, prin folosirea violenţei, suspectul a sustras din mâna dreaptă a victimei un telefon mobil, între cei doi existând o altercaţie, în cadrul căreia a intervenit şi un alt bărbat, cunoscut al victimei. Suspectul a fugit de la faţa locului, imediat după săvârşirea faptei", explică IPJ Sibiu.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi. (A. L.)
    Trimite prin e-mail