joi, 14 august 2014

Publicat la 8/14/2014 07:00:00 a.m. de Anonim

DJ 142E Dîrlos-Alma-Dumbrăveni-Hoghilag va fi modernizat în următoarele 15 luni


Drumul judeţean 142 E, care face legătura între Dîrlos şi Hoghilag, va fi modernizat pe bani europeni. Consiliul Judeţean Sibu a semnat în această săptămână contractul de execuție.


Autor: Margareta LUPU

Modernizarea acestui drum important pentru nordul județului este finanțată printr-un proiect european în cadrul Programului Operațional Regional, a cărui valoare totală este de 34 de milioane de lei. Uniunea Europeană va suporta aproximativ 85% din costul lucrărilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice finanțează cu 13%, iar contribuția Consiliului Județean Sibiu este de 2%. Execuția lucrărilor va fi asigurată de SC Drumserv SA din Târgu Mureș, declarată câștigătoare în urma licitației electronice unde a oferit un preț de 18,6 milioane de lei, fără TVA. „Am pornit procedurile pentru modernizarea DJ 142E pentru că urmărim dezvoltarea tuturor zonelor din județ, cu precădere a celor rămase mai în urmă. Modernizarea acestui drum aflat în prezent în stare avansată de degradare, va contribui la creşterea siguranţei participanţilor la trafic, asigurarea unui transport economic şi eficient a materialelor de construcţii în zonă, a altor produse comerciale necesare, atragerea de noi investitori care să facă posibilă crearea de noi locuri de muncă şi, prin aceasta, reducerea considerabilă a ratei şomajului”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu. 


Modernizarea drumului va fi realizată între km 0+000 – 20+130, pe o lungime totală de 16,4 kilometri, și va duce la decongestionarea DN 14 prin devierea traficului vehiculelor cu tracţiune animală şi a autovehiculelor din sectorul agricol (atelaje, tractoare, remorci, combine agricole etc). În prezent, drumul este pietruit în afara localităţilor, cu lăţimea părţii carosabile 4,00 – 5,50 metri. Grosimea structurii rutiere este cuprinsă între 7 și 30 centimetri, formată din balast în afara localităţilor. Ca urmare a traficului greu, cum ar fi transportul de lemne, cereale, materiale de construcţii, utilaje agricole, a ciclului de îngheţ-dezgheţ și a stagnării apei, împietruirea a fost afectată, făcând dificilă utilizarea acestuia de către autovehiculele care se deplasează între localităţi. Principala problemă a drumului DJ 142 E a fost lipsa unui sistem rutier adecvat traficului prognozat şi scurgerea necontrolată a apelor pluviale, ceea ce a generat efecte negative majore.
Predarea amplasamentului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor vor fi făcute luni, 18 august, termenul de execuție este de 15 luni, iar termenul pentru finalizarea întregului proiect este decembrie 2015.
    Trimite prin e-mail