luni, 18 august 2014

Publicat la 8/18/2014 11:22:00 a.m. de Redacţie

A doua sesiune a bacalaureatului începe azi

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat începe, azi, pentru 63.000 de absolvenți de liceu din România, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităților naționale, probe care vor fi susținute în primele două zile ale săptămânii.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va susține în zilele 19 și 20 august, iar cea a competențelor digitale — pe 21 și 22 august.
Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba și literatura română. Pe 26 august este programată proba la limba și literatura maternă.
Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august iar cea la alegere a profilului și specializării, în 29 august.
Afișarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în aceeași zi, în intervalul orar 12,00 — 16,00.
Contestațiile vor fi rezolvate în zilele de 2 și 3 septembrie, iar rezultatele vor fi afișate pe 4 septembrie.
Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat județene și a municipiului București sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor digitale sau lingvistice. AGERPRES
    Trimite prin e-mail