sâmbătă, 2 august 2014

Publicat la 8/02/2014 09:00:00 a.m. de Anonim

24 de microbuze școlare noi

Primele două microbuze şcolare din cele 24 pe care le va primi judeţul Sibiu în acest an au intrat în posesia primăriilor din Alma şi Alţâna. 


Autor: Aurelian LUNGU

Primele 12 microbuze de 16+1 locuri vor fi repartizate, în perioada iulie-septembrie, la: Alma, Alţâna, Bârghiş, Blăjel, Brădeni, Cârţa, Iacobeni, Laslea, Micăsasa, Porumbacu de Jos, Şura Mare şi Valea Viilor. În etapa a doua, din octombrie până în decembrie, vor primi microbuze comunele: Apoldu de Jos, Arpaşu de Jos, Bazna, Biertan, Hoghilag, Nocrich, Păuca, Răşinari, Roşia, Şeica Mare, Şelimbăr şi Turnu Roşu. „Distanţele mari pe care trebuie să le parcurgă elevii din mediul rural până la unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi reprezintă o cauză importantă a abandonului şcolar. Asigurarea de şanse egale la educaţie pentru toţi elevii reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Programul prin care Guvernul va achiziţiona peste 1.200 de microbuze şcolare va rezolva, în mare măsură, problema transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile şcolare la care sunt arondaţi“, consideră prefectul Ovidiu Sitterli. Primarul comunei Alma, Ioan Mihalache Feier, s-a declarat încântat de faptul că cei 15 elevi de gimnaziu, care erau nevoiţi să parcurgă 5 km din satul Giacăş până la şcoală, vor călători în siguranţă.

Program guvernamental

Peste 600 de microbuze şcolare au fost deja achiziţionate în urma unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului, fiind totodată demarate procedurile de achiziţie a încă 659 de microbuze, autobuze şi autocare. Uniunea Europeană contribuie la bugetul total al programului cu 24 de milioane de euro. Pe 23 iulie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, a avut loc ceremonia de predare a primului lot de 100 de microbuze, în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea. La acest eveniment au participat şi reprezentanţii comunelor Alma şi Alţâna.
    Trimite prin e-mail