vineri, 4 iulie 2014

Publicat la 7/04/2014 04:02:00 p.m. de Anonim

Teste utile pentru elevii lui Dulca

Fotbaliștii medieșeni au o victorie şi o înfrângere în partidele de pregătire. Gaz Metan Mediaș a învins ASA Târgu-Mureş, dar a pierdut în fața Pandurilor. Clubul a transferat săptămâna aceasta patru jucători: un fundaş, doi mijlocaşi şi un atacant.


Autor: Alex PÎNTEA

La sfârşitul săptămânii trecute, alb-negrii s-au impus la limită, 1-0, pe terenul nou-promovatei ASA Târgu-Mureş, iar marţi au pierdut cu acelaşi scor, pe teren propriu, în compania formaţiei Pandurii Târgu-Jiu. 

Golul lui Todea

Gazul a disputat prima partidă de verificare înaintea startului de sezon cu nou-promovata ASA Târgu-Mureş. Jucătorii lui Cristian Dulca au dominat prima repriză a partidei disputate la Târgu-Mureş, având mai multe ocazii clare de gol. Singura reuşită a venit dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de căpitanul Cristian Todea. În repriza secundă a fost schimbată toată echipa, dar niciuna dintre formaţii nu a mai marcat.

Înfrângere la limită

Marţi seară, gaziştii au disputat a doua partidă de verificare cu Pandurii, de această dată pe teren propriu. Gaz Metan a început partida contra gorjenilor în formula: Milos Buchta, Sergiu Muth, Romeo Roberto, Ionuţ Buzean, Florin Ilie, Ciprian Todea, Ciprian Petre, Azdren Llullaku, Alexandru Buziuc şi Cosimo Figliomeni. De partea cealaltă, Pandurii au intrat în teren în formula: Stanca, Unguruşan, Christou, Erico, Momcilovic, Breeveld, Anton, Răduţ, Buleică, Matulevicius şi Nicoară. În repriza a doua, ambele echipe au fost schimbate în totalitate. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 69, de Iago Morais, jucător aflat în probe la Tg. Jiu. 

A contat atitudinea

La finalul partidei pierdute pe teren propriu, tehnicianul Gazului Metan a explicat că nu l-a interesat rezultatul, ci atitudinea jucătorilor săi în teren. „A fost un test util meciul cu Pandurii Târgu-Jiu. Mă bucur că nu am avut accidentați în această partidă. A fost un meci în care m-a interesat atitudinea jucătorilor și mai puțin rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj. Noi venim după o perioadă foarte grea, cu două antrenamente pe zi, și am vrut să vedem cum stăm“, a explicat Cristi Dulca.

Patru nume noi

Gruparea de pe Târnava Mare şi-a asigurat săptămâna aceasta serviciile a patru jucători noi. Aceştia vor îmbrăca, în următoarele două sezoane, tricoul alb-negru. Astfel, au semnat cu Gaz Metan fundaşul Valentin Creţu, ultima dată la Concordia Chiajna, mijlocaşii Alexandru Buziuc şi Andrei Enescu, care au evoluat sezonul trecut pentru FC Vaslui, şi atacantul Cosimo Figliomeni, care a mai jucat în ligile inferioare din Italia. Trei dintre cei patru jucători, respectiv Buziuc, Enescu şi Figliomeni au evoluat în prima repriză a partidei amicale cu Pandurii, însă Creţu nu a jucat, din cauza unei accidentări uşoare.
    Trimite prin e-mail