duminică, 13 iulie 2014

Publicat la 7/13/2014 03:16:00 p.m. de Redacţie

TeraȘah a luat caimacul la Cupa de Vară

Cupa de Vară a Șahului pentru Tineret a avut loc, în perioada 4-6 iulie, la sediul PNL Mediaș. 22 de șahiști din județ s-au întrecut pentru premiile și diplomele puse în joc.


Autor: Aurelian LUNGU

Turneul a fost structurat în patru categorii (jucători legitimați feminin/masculin și jucători nelegitimați feminine/masculin), respectând normele de joc ale Federației Române de Șah. La categoria sportivi legitimați au  fost zece participanți, meciurile desfășurându-se în sistem elvețian, iar cei 12 participanți nelegitimați s-au întrecut în sistem închis tip Robin. 

Au urcat pe podium

Astfel, la Turneul A - categoria legitimați feminin, primele trei locuri au fost ocupate de Teodora Popa (TeraȘah Mediaș), Camelia Maria Gozner (ACS Logismart Sibiu) și Maria Nicoleta Băcanu (ACS Logismart Sibiu). Toți cei trei câștigători de la masculin au fost legitimați la clubul medieșean TeraȘah: Denis Marius Suciu (locul I), Antonio Emil Deliman (locul II), respectiv Denis Iulian Stoia (locul III). În Turneul B - categoria nelegitimați feminin, au fost premiate Claudia Micu, Alexandra Pleșca și Timeea Suciu, iar la masculin, Denis Trifu, Dragoș Ovidiu Pinca și Robert Ioan Gozner.

În căutare de talente

Pe lângă premiile acordate câștigătorilor, toți participanții au primit diplome de excelență din partea lui Dan Păltan, președintele TNL Mediaș, și a lui Emil Deliman, reprezentantul CS TeraȘah. Competiția girată de arbitrul național Emil Deliman a fost organizată de Tineretul Liberal din municipiul Mediaș, în colaborare cu CS TeraȘah, care au asigurat rechizitele, ceasurile și seturile de joc. „Câștigătorii acestui turneu de șah au fost toți participanții. Aceștia au câștigat, în primul rând, noi prieteni, iar în al doilea rând, ținând cont de faptul că șahul este un sport al minții, pe care îl înveți doar jucând în permanență, tinerii au avut ocazia de a câștiga experiența necesară în practicarea acestui sport, reușind atât să își demonstreze abilitățile pe care le au în acest sport, cât și să deprindă strategii noi de la adversari, astfel încât la viitoarele competiții să poată deveni campioni și, de ce nu, chiar maeștri ai șahului“, a arătat Ilie Chera, coordonatorul departamentului de comunicare din cadrul TNL Sibiu.
    Trimite prin e-mail