luni, 14 iulie 2014

Publicat la 7/14/2014 03:55:00 p.m. de Anonim

Şofer din Mediaş, cercetat pentru dare de mită

Un şofer din Mediaş este cercetat pentru dare de mită, pentru că a oferit 150 de lei unui poliţist din Alba pentru a-l determina să nu-l sancţioneze după ce a efectuat o manevră de depăşire interzisă, restricţie semnalizată corespunzător prin indicator şi marcaj rutier, informează Inspectoratul de Poliţie al județului Alba.

În timp ce acţiona cu aparatul radar pe DN 14B pe un sector de drum unde efectuarea manevrei de depăşire era interzisă, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Teiuş a procedat la oprirea unui autoturism al cărui şofer nu a respectat regulile de circulaţie. La solicitarea documentelor, conducătorul auto, din Mediaş, judeţul Sibiu, a încercat să-i ofere poliţistului o sumă de bani pentru a-l determina să nu-l sancţioneze şi să nu-i reţină permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Potrivit AGERPRES, poliţiştii au sesizat despre această încercare de mituire procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care au procedat la delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea altor acte de urmărire penală. Ulterior, Adrian B., de 35 de ani, a fost prins în flagrant în timp ce oferea poliţistului suma de 150 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale împotriva sa.
În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus începerea urmăririi penale faţă de şoferul din Mediaş pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.
    Trimite prin e-mail