vineri, 4 iulie 2014

Publicat la 7/04/2014 01:10:00 p.m. de Anonim

„Sfârșitu' lumii“ vine la Biertan! | CÂȘTIGĂ un abonament la festivalul „Lună Plină“


Pelicula britanică „The World's End“ va deschide Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină“, găzduit de comuna Biertan. Monitorul de Mediaș le oferă cititorilor săi fideli abonamente la festival.

Autor: Aurelian LUNGU

Ediția a treia a festivalului începe exploziv - la propriu - cu „The World's End“/„Sfârșitu' lumii“ (Marea Britanie, 2013). Cea mai recentă „ispravă“ semnată Edgar Wright, Simon Pegg și Nick Frost reprezintă ultima parte a trilogiei „Cornetto“. Anul trecut, spectatorii prezenți la Biertan au aplaudat primul lor film, „Shaun of the Dead“ (2004), prezentat în cadrul maratonului zombie. Combinație improbabilă între „Invazia jefuitorilor de trupuri“ și „În căutarea timpului pierdut“, pus în scenă cu aplomb și jucat de un veritabil „who's who“ în materie de cinema insular contemporan (pe lângă Pegg și Frost, apar Martin Freeman, Eddie Marsan, Paddy Considine, Rosamund Pike și au cameo-uri Pierce Brosnan, Rafe Spall, Alice Lowe, David Bradley, Michael Smiley și Bill Nighy), „The World's End“ a fost desemnat cel mai bun film britanic la Empire Awards 2014. Proiecția în aer liber, unică în România, va avea loc prin amabilitatea distribuitorului român - RoImage.

Secțiunea „Tenebre“

Pe lângă „The World's End“, anul acesta, secțiunea paralelă „Tenebre“, care prezintă un best of 2012-2014 în materie de producții de gen, propune câteva titluri de referință din cinema-ul horror și fantastic, difuzate în premieră și în exclusivitate în România.


„Rigor Mortis“ (2013)

Pop-starul Juno Mak din Hong-Kong debutează în regie cu acest „chinese ghost story” updatat. „Rigor Mortis“ a avut premiera mondială la Veneția și a participat la zeci de festivaluri internaționale, obținând premii la Bruxelles și Gerardmer pentru un cocktail macabru, saturat de efecte speciale și co-produs de legendarul Takashi Shimizu.


„Witching and Bitching“/„Vrăjitoarele din Zugarramurdi“ (2013)

Alex de la Iglesia combină demența efervescentă din „El dia de la Bestia“ și „Accion mutante“ cu circul (sic!) grotesc din „Balada triste de trompeta“ și câștigă aproximativ toate premiile publicului oferite de festivalurile la care a participat. Plus vreo nouă premii Goya.


„Here Comes the Devil“/„Iată diavolul!“ (2012)

Cinci premii la „Austin Fantastic Fest“ (film, regie, scenariu, actor, actriță) pentru această șarjă supranatural/sângeroasă, realizată de spaniolul Adrian Garcia Bogliano în „dulcele” stil șaptezecist care l-a consacrat.


„All Cheerleaders Die“/„Și majoretele mor“ (2013)

După două experiențe nefericite, americanul Lucky McKee revine în forță și cu poftă de râsete și măceluri. Titlul spune (aproape) tot despre acest remake al filmului omonim scris și regizat împreună cu Chris Siverston în 2001. 


Abonamente online

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 23-27 iulie, la Biertan. Festivalul este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Biertan. Abonamentele se pot procura de pe Biletmaster.ro.

Concurs pentru cititori

În calitate de partener media local al festivalului „Lună Plină“, Monitorul de Mediaș le oferă cititorilor săi fideli, prin tragere la sorți, două abonamente valabile pe toată durata festivalului. Pentru a intra în concurs, trebuie să dați „like“ paginii noastre de Facebook, https://www.facebook.com/MonitoruldeMedias. Tragerea la sorți va avea loc vineri, 18 iulie. Urmăriți zilnic www.monitoruldemedias.ro și facebook.com/MonitoruldeMedias pentru informații și materiale multimedia despre festivalul „Lună Plină“!

Restul selecției, titlurile din competiție și celelalte evenimente speciale vor fi anunțate în săptămânile ce urmează. Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.


Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc.
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăria Biertan.
Sponsor oficial: TV 1000
Sponsor: Silva
    Trimite prin e-mail