luni, 28 iulie 2014

Publicat la 7/28/2014 02:06:00 p.m. de Anonim

Premiat de două ori | FOTO

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină“ s-a încheiat duminică, 27 iulie. 


Autor: Aurelian LUNGU

Timp de cinci zile, spectatorii prezenți la Biertan au văzut filme indoor și în aer liber, au aplaudat la concerte, au vizitat expoziții, s-au jucat și au dansat până în zori pe muzica DJ-ilor invitați.

Taika și Jemaine

„Tribulațiile unor vampiri moderni“ („What We Do in the Shadows“, Noua Zeelandă, 2014), filmul scris, jucat și regizat de Taika Waititi și Jemaine Clement, a câștigat deopotrivă trofeul „Lună Plină” și Premiul Publicului. Cei trei membri ai juriului - Mihai Chirilov (director artistic TIFF), Artur Brzozowski (programmer Fantasy FilmFest Germania) și Tom Lukaszewicz (co-director Black Bear Filmfest Polonia) - s-au declarat încântați de faptul că opțiunea lor unanimă a coincis cu preferințele spectatorilor. Taika și Jemaine, care au fost invitații speciali ai acestei ediții, s-au fost foarte emoționați de aceste prime două premii, mai ales că ele „vin din patria-mamă“. Juriul a acordat o mențiune specială celuilalt film cu vampiri din competiție, „Vară însângerată“ („Summer of Blood“, SUA, 2014), scris, jucat și regizat de Onur Tukel. Cel mai bun scurtmetraj a fost decis prin votul publicului - trofeul ediției i-a revenit producției „Moritz and the Woodwose“, în regia germanului Bryn Chainey.

Summer of Blood
Primul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului horror și fantasy este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Biertan.

Votul publicului
    Trimite prin e-mail